• 瀏覽: 8,600
  • 回覆: 79
  • 追帖: 6
等咗好耐健康碼都未有進展
國慶前一定要處理部分工作
唯有準備隔離14日
有幾個問題希望有經驗師兄幫忙
因平時只用羅湖落馬洲
深圳灣未用過
謝謝

出發前一日會去養和做核酸測試
早上由港島坐地鐵西鐵出發去屯門站坐巴士經深圳灣口岸過關
1. 過境巴士使唔使預約? 企屯門巴士站等就可以?
2.目的地龍崗區,過關後等中方安排酒店?
3.隔離14日後,係咪有健康碼可以深圳區自由出入?
4.因已經半年無返大陸,手機號碼可能過期用唔到,係咪一定要有有效號碼才能有健康碼?
5.萬一無有效手機號,隔離不能叫外賣食飯? (見有師兄講酒店未必包食)
6.回程自行去深圳灣過關返香港? 唔使預約時間過關?
7.回港使唔使再隔離14日? 住酒店定居家隔離?

好多問題,麻煩幫幫忙🙏🙏🙏

熱賣及精選
Ching, 我經港珠澳去珠海隔離,所以1-3都係等其他人幫你
大陸手機號碼係必須嘅,冇嘅喺香港申請定一卡兩號先啦,呢啲錢唔慳得
回程無需預約,只要留意關口開放時間,冇記錯應該係朝10晚8
返到香港可家居隔離或酒店隔離,除非你係可豁免人仕否則都要隔14日,如果你係返大陸做嘢,可以試下叫你公司幫你申請工貿署嗰個豁免,每間公司兩個quota

1...屯門座B3X,依家疫情期間半小時1班(上城巴app睇時間,同平時一樣係站等巴士可以了
2...係,過左關有人安排車送你去佢地指定酒店
3...係

引用:
原帖由 billybilly0204 於 11/9/2020 11:22 AM 發表

1...屯門座B3X,依家疫情期間半小時1班(上城巴app睇時間,同平時一樣係站等巴士可以了
2...係,過左關有人安排車送你去佢地指定酒店
3...係
而家B3X仲有開?

小心買大球
引用:
原帖由 wingsyip 於 2020-9-11 01:12 PM 發表

而家B3X仲有開?
有...自己上城巴app睇😏😏

回覆 引用 TOP

我地個大陸門號實咗名...綁晒嘢,

點可能唔擺夠錢係入面比佢有錢扣,

而令到個門號無咗,咁笨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 paulchen 於 2020-9-10 11:43 PM 發表

等咗好耐健康碼都未有進展
國慶前一定要處理部分工作
唯有準備隔離14日
有幾個問題希望有經驗師兄幫忙
因平時只用羅湖落馬洲
深圳灣未用過
謝謝

出發前一日會去養和做核酸測試
早上由港島坐地鐵西鐵出發去屯門站坐巴士經深圳灣口岸過關
1. 過境巴士使唔使預約? 企屯門巴士站等就可以?
2.目的地龍崗區,過關後等中方安排酒店?
3.隔離14日後,係咪有健康碼可以深圳區自由出入?
4.因已經半年無返大陸 ...
巳有3,4個朋友上去了,
儘答你。
用華大基因啦,900元,1日有報告,
今日上午9時交様本,明日下午5時有報告,後日走,
屯門有B3X, 但好似9時多才有車,約半小時一班,
現人好小了,過關好快,等去酒店就慢,但多沒酒店選了,那間肯來是那間。
可7日酒店,7日家居,但先決是你在社區有登記及家中只你一人。
無電話也可上去,但你會十分十分煩。
回港也沒特別,不用預約,回家不出門14天就可。

引用:
原帖由 ykcjoe 於 2020-9-12 09:50 AM 發表

巳有3,4個朋友上去了,
儘答你。
用華大基因啦,900元,1日有報告,
今日上午9時交様本,明日下午5時有報告,後日走,
屯門有B3X, 但好似9時多才有車,約半小時一班,
現人好小了,過關好快,等去酒店就慢,但多沒酒店選了,那間肯來是那間。
可7日酒店,7日家居,但先決是你在社區有登記及家中只你一人。
無電話也可上去,但你會十分十分煩。
回港也沒特別,不用預約,回家不出門14天就可。 ...
請問華大基因網址有嗎? 要不要另外睇醫生寫轉介信?不好意思,因為搜不到?

引用:
原帖由 eddie2009 於 2020-9-12 11:59 AM 發表

請問華大基因網址有嗎? 要不要另外睇醫生寫轉介信?不好意思,因為搜不到?
癈事比人話賣廣告,已PM你

THANK 師兄

回覆 引用 TOP

師兄唔該 我都要華大基因唔該pm

引用:
原帖由 積士67 於 2020-9-12 12:46 PM 發表

師兄唔該 我都要華大基因唔該pm
已PM

再説多小小,
這間是email出report.
自己彩色打印出來。
自己無彩色打印,
吾使搵啦,
屯門B3X對面商場地下,
有快X美,5元1張,
出發時才去打印啦。

回覆 引用 TOP

搭單問吓,過關免稅有冇開?買煙仔

師兄,我都需要華大基因網址,麻煩PM,多謝你

# 賭無必勝,絕對沒有100%,輸都厚正常
# 切忌ALL IN,平注跟應該有收穫
# 本帖係免費提供,所以我對各位C兄沒有任何責任
  你睇我帖,係你自己選擇
  你跟住買,係你自己選擇
  你買幾多,係你自己選擇
#我想講的是,唔好在尼度罵人,保持秩序,有利我更好出水

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 快樂係鞭度 於 2020-9-12 02:24 PM 發表

搭單問吓,過關免稅有冇開?買煙仔
免稅店無開,深圳過左關,出門口左面有小店,隔住欄杆示意,會貴左呀!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]