• 瀏覽: 2,765
  • 回覆: 40
相較於車路士在轉會市場動作頻頻,利物浦目前只作出一宗收購,領隊高普認為與車路士相比之下,紅軍是截然不同的球會。

面對車路士頻頻收購的壓力,不少利物浦球迷都期望愛隊能夠增兵來增加衛冕本錢,但紅軍花了1170萬鎊收購希臘左閘森美卡斯後就再無動作,此前與利物浦扯上關係的添姆雲拿與哈伐斯都盡歸史丹福橋,惹得球迷急如熱鍋上的螞蟻。

領隊高普(Jurgen Klopp)出席電視節目時就開腔安撫:「某些球隊會不太在意未來的不穩定因素,因為他們的班主是國家企業或富豪,但事實上利物浦不是那種球會。」

「我們用了幾年時間去分別贏得歐聯及英超冠軍,要做到這些改變從來不是一夜之間的事。即使現在利物浦像車路士一樣簽入大量球員,也不能希望他們很快就磨合成一支出色的球隊。簽入高水平球員可能是一個優勢,但紅軍在訓練場也奮鬥了幾年,這也是我們的優勢,只是我知道大家都對這些說話不感興趣而已。」高普慨嘆。

https://sports.now.com/mobileweb/news/details?id=30685558183

其實呢間球點解會咁窮?同市球會成績無咁好都大把$增兵

熱賣及精選
講比老細聽

回覆 引用 TOP

咁叫慨嘆?? 

回覆 引用 TOP

利記邊及MANU咁有無限金錢

我唔認同係窮
翻睇返一下舊時用過幾多錢買過幾多人

回覆 引用 TOP

前面要買強過3叉嘅球員要幾錢?
利記唔大洗正常不過

回覆 引用 TOP

你本身都唔輪換 

回覆 引用 TOP

高普自己計計前兩季買呢堆人用左幾多錢先啦

vvd,沙拿,法賓奴,Keita, Allison, 隻牛

引用:
原帖由 爆上 於 2020-9-11 08:26 PM 發表

咁你有冇計埋賣人得到幾多先

引用:
原帖由 爆上 於 2020-9-11 08:26 PM 發表

自高普上任後 (唔計2015-16因為羅渣士10月先走),2016-17,2017-18,2018-19同埋2019-20,一共4季,淨支出少過1億鎊,平均一季淨支出只係2500萬鎊左右,算係咁啦。(你可以上wiki睇)

回覆 引用 TOP

一個古天奴已經頂咗頭3個,情況同你地賣夏神差不多。 而且呢6個,最近嘅法賓奴同艾利臣都係18年夏天買,已經兩年前。
引用:
原帖由 爆上 於 2020-9-11 20:26 發表

沒有此帳戶
有危機

回覆 引用 TOP

應該咁講,高普意思係車仔有油王,就算無夏薩特嚿錢,車仔一樣可以大手買人 (因為無咗禁令)。

其實都無話林伯大洗,因為佢唔洗球會都會叫佢買人補強。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2020-9-11 08:47 PM 發表

一個古天奴已經頂咗頭3個,情況同你地賣夏神差不多。 而且呢6個,最近嘅法賓奴同艾利臣都係18年夏天買,已經兩年前。

咁高普就唔好話唔似車仔啦
同車仔咪一9樣

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]