• 瀏覽: 8,596
  • 回覆: 43
  • 追帖: 2
現在D冷氣用定頻刀5超過十年就壞 用變頻仲易打柴添 每年要開冷氣日子刀只是四個月多小小 變頻又貴成倍肯定電費慳5到機價就要換

熱賣及精選
引用:
原帖由 超神人 於 2020-9-12 08:38 AM 發表

現在D冷氣用定頻刀5超過十年就壞 用變頻仲易打柴添 每年要開冷氣日子刀只是四個月多小小 變頻又貴成倍肯定電費慳5到機價就要換
定頻換什麼機好呢?

引用:
原帖由 Akeem 於 2020-9-12 08:58 AM 發表

定頻換什麼機好呢?
美的

你就係開 4 個月,我一年開 350 日左右

定頻機嘈到塊 hi 咁

美的 唔會好得過 泰國三菱重工掛

美的一匹新款無風都 4000 同 三菱 一樣價

機價大家差唔多,最多貴 300 - 500 ,裝工費就一樣。

引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2020-9-12 10:39 AM 發表

你就係開 4 個月,我一年開 350 日左右

定頻機嘈到塊 hi 咁

美的 唔會好得過 泰國三菱重工掛

美的一匹新款無風都 4000 同 三菱 一樣價

機價大家差唔多,最多貴 300 - 500 ,裝工費就一樣。 ...
30重工係出名,但窗口機唔係呢邊造。要日本牌子正正經經買松下吧,慳錢咪格力囉,話哂全國第一。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超神人 於 2020-9-12 08:38 AM 發表

定頻仲可以有冰火嘅享受,用變頻就冇呢個滋味啦🤣🤣🤣

附件

50584248-81DC-44A8-A64A-9D2C7264D130.jpeg(139.31 KB)

2020-9-12 12:44 PM

回覆 引用 TOP

我部變頻一樣冰凍,變頻要分體先得

回覆 引用 TOP

你先傻 hi , 我之前部變頻用左13年, 今年兩間房加裝晒 meter後悔另一間房用定頻

引用:
原帖由 happytony668 於 2020-9-12 01:16 PM 發表

你先傻 hi , 我之前部變頻用左13年, 今年兩間房加裝晒 meter後悔另一間房用定頻
現在D機質數心照啦

無錢學人用分體
先傻仔
黑仔到半年壞
要搭棚先檢查到
中伏

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html

回覆 引用 TOP

香港地唔止買冷氣無錢當傻仔,平時無錢一樣比人當傻仔。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超神人 於 2020-9-12 01:20 PM 發表

現在D機質數心照啦
講你部(尾的)?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超神人 於 2020-9-12 01:20 PM 發表

現在D機質數心照啦
講你部(尾的)?
定係講你部移動冷氣

回覆 引用 TOP

引用:

現在D機質數心照啦
你又咩數,
一陣全日開冷氣好平,
一陣有一日開幾小時,
天天不同,
邊句真話,
前言不對後語,
真繫心寒,
唔係心照。

上年房裝左部,未夠1年就壞

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]