• 瀏覽: 1,023
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
各位師兄好,小弟17歲,仲有一年先學車但係都想問定先,請問學牌出車有咩要注意?同埋小弟住屯門如果星期日想出天光道練車有邊條路出到去?不喜勿插thx

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
你將學車放起九龍區學車附近d骨位算啦
同埋18歲出學保好似好難
你都係借人車學啦 強制試就元朗學吧

引用:
原帖由 s0701002 於 2020-9-14 01:44 AM 發表

我買新車搵車行出學保係唔係易啲?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s0701002 於 2020-9-14 01:44 AM 發表

本身想出Kawasaki ninja400但有師兄話會練壞手,咁出z400呢?

回覆 引用 TOP

你都幾有貨

引用:
原帖由 assault 於 2020-9-16 12:45 PM 發表

你都幾有貨

引用:
原帖由 異域地獄牛 於 2020-9-16 12:45 發表

有貨=有錢,預期夠18歲就學車出新車👍

引用:
原帖由 assault 於 2020-9-16 01:32 PM 發表

有貨=有錢,預期夠18歲就學車出新車👍
🤣無呀我而家無讀書做緊野,無辦法,自己唔係讀書嘅料

回覆 引用 TOP

師兄,有錢都無用啦,18歲學牌出車就出忍者Ninja,擺明係想飛車啦,你係保險佬你都唔敢接呢張單啦!

引用:
原帖由 AM6422 於 2020-9-16 01:54 PM 發表

師兄,有錢都無用啦,18歲學牌出車就出忍者Ninja,擺明係想飛車啦,你係保險佬你都唔敢接呢張單啦!
師兄我認真唔呃你講,我唔係想飛車,亦都唔會飛車,只係覺得跑車型啫🙁🙂

引用:
原帖由 異域地獄牛 於 2020-9-16 01:56 PM 發表

師兄我認真唔呃你講,我唔係想飛車,亦都唔會飛車,只係覺得跑車型啫🙁🙂
18歲換身分證 報筆試 考埋強制試 咁就一年了
合格埋路試又一年先再買啦  到時可能有其
他跑車仲令啦

引用:
原帖由 s0701002 於 2020-9-16 08:22 PM 發表

他跑車仲令啦
收到唔該師兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s0701002 於 2020-9-16 08:22 PM 發表

他跑車仲令啦
但係想問係唔係要換左身分證先可以報學車

引用:
原帖由 異域地獄牛 於 2020-9-16 08:23 PM 發表

但係想問係唔係要換左身分證先可以報學車
好似拎住紙仔都可以報筆試了

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]