• 瀏覽: 1,591
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
有舊同事介紹我去銅鑼灣某大商場見保安員,唔知好唔好做?因小弟不能站立太久,怕商場D保安崗位要企位,怕難適應,大家俾D意見,好嗎?

引用:
原帖由 木田一秀 於 2020-9-12 10:15 PM 發表

有舊同事介紹我去銅鑼灣某大商場見保安員,唔知好唔好做?因小弟不能站立太久,怕商場D保安崗位要企位,怕難適應,大家俾D意見,好嗎?
商場應該9成要長企 或者行黎行去
住宅多數有得坐
不過我覺得住宅麻煩野會多d

b]
引用:
原帖由 andyivan 於 2020-10-26 18:12 發表

商場應該9成要長企 或者行黎行去
住宅多數有得坐
不過我覺得住宅麻煩野會多d
我覺得住宅和商場都會有麻煩野,呢樣睇彩數的,坐就住宅會比較大機會有得坐既。

回覆 引用 TOP

商場要求流利普通話同英語

住宅要好記性,
記哂所有住客個樣

回覆 引用 TOP

商場

回覆 引用 TOP

住宅日日都係對住嗰班人,如果你係八面玲瓏既....新年收利是都超過一個月人工
不過好多投訴.大小漏水/噪音/麻煩野......你要預左執生,特別係私人入門級屋苑,都好多無理人仕...自以為好有錢嗰班ON9
反而真正豪宅啲人有D幾和善,多數自己有車又唔洗你幫你CALL的士
前提你個口...一日都黑都唔駛停咁...打招呼講早晨開門關門
住宅下午/深夜...係好悶幾乎一定鐘眼訓...有D西客就係咁影人,之後你就比人投訴

商場就冇咁悶地方大D,日日都唔同客人,行來行去係會攰D,不過冇咁眼訓
大小活動要幫手,都幾多人問你野,兩文三語都OK就好啲
即係呢....各有各西,各有各煩
其實工商廈會爽D,不過人工可能會低D喇

公屋住宅保安職位,最唔值.

引用:
原帖由 無上帝 於 2020-10-29 10:56 AM 發表

公屋戶數多,更煩
新移民多,就講隔離屋北方人炒辣椒,D味道好濃又大煙,呢D投訴又關你事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 4SON 於 2020-10-28 01:09 PM 發表

住宅日日都係對住嗰班人,如果你係八面玲瓏既....新年收利是都超過一個月人工
不過好多投訴.大小漏水/噪音/麻煩野......你要預左執生,特別係私人入門級屋苑,都好多無理人仕...自以為好有錢嗰班ON9
反而真正豪宅啲人有D幾和善,多數自己有車又唔洗你幫你CALL的士
前提你個口...一日都黑都唔駛停咁...打招呼講早晨開門關門
住宅下午/深夜...係好悶幾乎一定鐘眼訓...有D西客就係 ...
商場真要企得。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無上帝 於 2020-10-29 10:56 AM 發表

對。客戶又多痴C。巡樓下下40層。不過公屋盤有8碼。時間好用。尤其啱C9.不過早中更筍位難入。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 木田一秀 於 2020-9-12 10:15 PM 發表

住宅過年有利士收, 商場就企極都係得個兜. 應該係咁.

https://www.youtube.com/watch?v=PKFGzzokyHk

https://www.youtube.com/watch?v=rSeLLUeUiXw

https://www.youtube.com/watch?v=ESlVCin7Slg

回覆 引用 TOP

商場是否唔駛返通宵更?🤔

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]