• 瀏覽: 16,995
  • 回覆: 112
成日點錯冤枉路
要行錯幾個位先去到目的地
大家有冇相同遭遇?? 

遇到討厭亂吠衰狗,只需click一下佢個ID,然後又下角加入黑名單,即可落閘唔比佢入
精選汽車
我都有用高德,整體感覺好過google好多
絕大部分時間都係啱嘅,指示都好清𥇦
但都試過去到目的地(旮旯少少嘅地方)附近就話到咗,但其實未到

你用 返Google 啦

回覆 引用 TOP

好高谷歌要你cut雙白入巴士專線先

行不改名,坐不改姓,呂小布!
我日日都用高德,好好用,但當然都試過瀨野的時候。😄

引用:
原帖由 細雨黑山羊 於 2020-9-13 08:02 AM 發表

我日日都用高德,好好用,但當然都試過瀨野的時候。😄
只係用過兩次都瀨野
一次就係某過位loop幾次
一次就係明明要出大路被老點入去人多市區

遇到討厭亂吠衰狗,只需click一下佢個ID,然後又下角加入黑名單,即可落閘唔比佢入

回覆 引用 TOP

大部份時間好用過google,特別係邊個路口轉左轉右
只係少數地點無google咁準確

引用:
原帖由 Blittle 於 2020-9-13 01:18 AM 發表

我都有用高德,整體感覺好過google好多
絕大部分時間都係啱嘅,指示都好清𥇦
但都試過去到目的地(旮旯少少嘅地方)附近就話到咗,但其實未到
Google、高德、北斗導航系統,最佳是北斗。

北斗於分㐅位及迴旋處前,會出現黃線於大畫面指示正確路線。

Google 最差只得聲音。

在位求穩,  在野求亂 !
但高德小路已經係最準

回覆 引用 TOP

高德有廣東話發音和提示,谷。歌好似只有英文同少些道賂上提示,好似超速。

引用:
原帖由 wing286 於 2020-9-13 11:29 AM 發表

高德有廣東話發音和提示,谷。歌好似只有英文同少些道賂上提示,好似超速。
有粵語 繁體??
搵唔到嘅

引用:
原帖由 晚間奇怪女俠 於 2020-9-13 11:47 AM 發表

有粵語 繁體??
搵唔到嘅
找到了廣東話語音包

回覆 引用 TOP

高德地圖好用過 Google 好多

回覆 引用 TOP

高德用左幾年覺得ok好用

回覆 引用 TOP

用開高德 沒問題 👌好用

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]