• 瀏覽: 3,314
  • 回覆: 16
  • 追帖: 3
其實用pass 坐到新幹線直達嘅溫泉鄉都無幾多個,何解無乜人介紹或提越後湯澤㗎呢?
熱海又衰在唔可以用pass 坐新幹線直達,只可坐特急列車!

熱賣及精選
引用:
原帖由 kitcckitcc 於 2020-9-13 02:10 AM 發表

其實用pass 坐到新幹線直達嘅溫泉鄉都無幾多個,何解無乜人介紹或提越後湯澤㗎呢?
熱海又衰在唔可以用pass 坐新幹線直達,只可坐特急列車!
因為好多人都識用pass 去yuzawa,所以唔使介紹 😜

---
引用:
原帖由 louiskkchan 於 2020-9-13 08:41 AM 發表

因為好多人都識用pass 去yuzawa,所以唔使介紹 😜
咁高章......

引用:
原帖由 kitcckitcc 於 2020-9-13 09:56 AM 發表

咁高章......
yuzawa 有兩樣出名,溫泉同滑雪

冬天去東京,你在車站見到好多滑雪廣告,其中一個係gala,JR 有份起個車站直到,website 都有介紹pass 去

冬天yuzawa 車站,你會發現好多香港人

---

回覆 引用 TOP

少人知咪重好,
出名就會人山人海.................

其實我係紮了解下:
1)有無邊間酒店推薦?
2)除咗滑雪外,喺附近有無其他野值得去做下?或者夏天去的話,又有乜好做呢?

引用:
原帖由 kitcckitcc 於 2020-9-13 11:35 AM 發表

其實我係紮了解下:
1)有無邊間酒店推薦?
2)除咗滑雪外,喺附近有無其他野值得去做下?或者夏天去的話,又有乜好做呢?
車站對面間 hatago isen,住過兩次,細細間又方便

yuzawa 出名米,車站有好多日本酒賣同tasting,我只冬天去,你上網check 下有咩玩,好多YouTuber 都有講,行山都出名

---
引用:
原帖由 louiskkchan 於 2020-9-13 12:02 PM 發表

車站對面間 hatago isen,住過兩次,細細間又方便

yuzawa 出名米,車站有好多日本酒賣同tasting,我只冬天去,你上網check 下有咩玩,好多YouTuber 都有講,行山都出名 ...
車站對面間井仙,網站顯示真係好細間啊,我個人喜歡有規模啲,有無介紹呀?
網上youtube 介紹係有嘅,不過就有片無資料囉,同埋都係滑雪嘅多

引用:
原帖由 kitcckitcc 於 2020-9-13 12:14 PM 發表

車站對面間井仙,網站顯示真係好細間啊,我個人喜歡有規模啲,有無介紹呀?
網上youtube 介紹係有嘅,不過就有片無資料囉,同埋都係滑雪嘅多
鄉下地方,唔會有hilton 同Sheraton,最大又見得人都係 Yuzawa Grand

貝遊xx 有夏天片,你自己睇

或者買貴pass ,上去新潟玩多幾日

---

回覆 引用 TOP

湯澤大飯店 Yuzawa Grand Hotel
google  越後湯澤 已有基本資料 ,

越後湯澤車站,步行20分鐘的「越後湯沢のいちご村」.
草莓園採草莓吃到飽。

引用:
原帖由 sumsum森 於 2020-9-13 12:26 PM 發表

湯澤大飯店 Yuzawa Grand Hotel
google  越後湯澤 已有基本資料 ,

越後湯澤車站,步行20分鐘的「越後湯沢のいちご村」.
草莓園採草莓吃到飽。
越後姬草莓🍓.......

回覆 引用 TOP

仲可以轉車去苗塲滑雪塲

回覆 引用 TOP

越後湯澤本身附近都有幾個雪場,都應該唔使再去到苗場滑雪吧?

引用:
原帖由 kitcckitcc 於 2020-9-14 12:40 PM 發表

越後湯澤本身附近都有幾個雪場,都應該唔使再去到苗場滑雪吧?
即日去gala 滑雪,又方便又靚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sumsum森 於 2020-9-13 10:25 AM 發表

少人知咪重好,
出名就會人山人海.................
而家冬天己系人山人海啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]