• 瀏覽: 6,479
  • 回覆: 316
  • 追帖: 1

第一次見到甘肥既胸,可惜呀!相信佢死前一定係大兇妹,但轉眼就變成我口中亡魂。其實食既時候都幾麻煩,因為我仲要幫你整容--搣脂啦,甘樣既兇,我唔識欣賞囉!大而無當

都ok既,俾2盒,份量十足!

例牌都係個d醬,但加多左梅子醬和白糖,但我只識欣賞甜醬既味道。試左梅子醬甘樣囉!食唔慣!

全部之中。,我最欣賞個哈密瓜,普通既片皮鴨唔覺有甘樣的搭配。我一向唔食蔥,所以專攻哈密瓜,配搭起來都幾濕潤,而且令個味道再提升一級,麻煩以後所有既食店都效法搭配哈密瓜呀!

總結,鍾意肥膩既人見到個塊肥油就一定流晒口水,但片皮鴨既靈魂應該係吃個皮既香脆度,做得好個d應該係甘,呢d整容前後既食法,本人唔識欣賞。

我一向唔食皮,得幾間餐廳可以令我欲罷不能,個種香脆口感令人回味無窮,可惜唔係你呢隻肥妹鴨囉。

柄你
肥鴨

引用:
原帖由 dtw 於 2020-9-13 05:07 PM 發表

肥鴨
太肥啦2我第一次吃甘肥既鴨,真既要幫佢整容

柄你
引用:
原帖由 低能的你 於 2020-9-13 05:08 PM 發表

太肥啦2我第一次吃甘肥既鴨,真既要幫佢整容
抽脂

引用:
原帖由 dtw 於 2020-9-13 05:11 PM 發表

抽脂
係囉,次次一搣就一大塊油脂,點吞

片皮鴨既重點一定係塊皮度,毫無靈魂可言,失望

柄你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dtw 於 2020-9-13 05:11 PM 發表

抽脂
我家人有個喜愛肥膩物體,一路狂讚好食之後,全部肥膏丟俾佢食

結果讚到今日我完全唔識欣賞

柄你

回覆 引用 TOP

肥先香,合埋眼先食一舊,保證反唔到轉頭

引用:
原帖由 廚房粗俗的留言 於 2020-9-13 05:33 PM 發表

肥先香,合埋眼先食一舊,保證反唔到轉頭
唔會甘,因為見到黃金金既肥油,好難想像覺得好味所以眼金金吃唔落

柄你
引用:
原帖由 低能的你 於 2020-9-13 05:35 PM 發表

唔會甘,因為見到黃金金既肥油,好難想像覺得好味所以眼金金吃唔落
無人叫你睇,加咗蔥同密瓜會中和香,我以前都唔食肥的,現在唔食唔自在

引用:
原帖由 廚房粗俗的留言 於 2020-9-13 05:38 PM 發表

無人叫你睇,加咗蔥同密瓜會中和香,我以前都唔食肥的,現在唔食唔自在
嗯,如果想血管靚仔d,真既要克制

家人都話哈密瓜去左肥膩,所以好甘香,你又啱,

柄你
引用:
原帖由 低能的你 於 2020-9-13 04:47 PM 發表

全部之中。,我最欣賞個哈密瓜,普通既片皮鴨唔覺有甘樣的搭配。我一向唔食蔥,所以專攻哈密瓜,配搭起來都幾濕潤,而且令個味道再提升一級,麻煩以後所有既食店都效法搭配哈密瓜呀!

總結,鍾意肥膩既人見到個塊肥油就一定流晒口水,但片皮鴨既靈魂應該係吃個皮既香脆度,做得好個d應該係甘,呢d整容前後既食法,本人唔識欣賞。 ...
正呀,自家製片皮鴨

引用:
原帖由 apple_green 於 2020-9-13 05:47 PM 發表

正呀,自家製片皮鴨
外賣點睇都唔似自家製呀

而且我插到甘

柄你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 低能的你 於 2020-9-13 05:44 PM 發表

嗯,如果想血管靚仔d,真既要克制

家人都話哈密瓜去左肥膩,所以好甘香,你又啱,
燒過既唔會好肥膩,鵝油撈面也是一流,所以下次記得叫家人夾一舊比你食

引用:
原帖由 廚房粗俗的留言 於 2020-9-13 05:48 PM 發表

燒過既唔會好肥膩,鵝油撈面也是一流,所以下次記得叫家人夾一舊比你食
睇完震一震其實我食豬油撈食得一間係至愛

你的鵝油撈麵在哪裡?

柄你
引用:
原帖由 低能的你 於 2020-9-13 05:54 PM 發表

睇完震一震其實我食豬油撈食得一間係至愛

你的鵝油撈麵在哪裡?
自己撈!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]