• 瀏覽: 23,580
  • 回覆: 166
  • 追帖: 3
做左 16年 , 如果宜家自己離職賠大約 15個月糧 , 走唔走好 ?
補番資料
=====
月入 3尾 , 人到中年 , 不扣 mpf

熱賣及精選
走佐肯定短時間搵到工?除非進修果D我先會考慮

若唔走,是否一定比現在走好先?如果唔走,將來不幸被栽,賠償為3份之2月薪x年資,上限1.5萬,仲要同強積金對沖,呢啲要你自己計數同衡量了。

引用:
原帖由 ust3 於 2020-9-13 08:36 PM 發表

做左 16年 , 如果宜家自己離職賠大約 15個月糧 , 走唔走好 ?
走,一定走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ust3 於 2020-9-13 08:36 PM 發表

回覆 引用 TOP

當然走啦

回覆 引用 TOP

有得食咪食左先,賴死唔走第日乜都冇

[img=250,150][/img]

[img=200,150][/img]
引用:

外面風大雨大,係咪想要留低都冇可能遅早被叫起身先。係嘅先考慮比較兩者離職的金錢回報自己起身有冇SO。

回覆 引用 TOP

引用:

即走,遲d公司冇喇

走,隻船沉緊又沉梗

回覆 引用 TOP

幾歲先 走咗搵唔搵得返先

無論成敗最後 能夠開懷 才是至成功
沿途越有希望 才越有望 誰及我相信
幸福要問自己 不必強求 運氣會贈送

<守護她的51種方法>
引用:
原帖由 KarinaLai 於 2020-9-13 09:05 PM 發表

走佐肯定短時間搵到工?除非進修果D我先會考慮
其實唔走都一樣㗎喎最最終都係雞你㗎喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gogocad 於 2020-9-13 10:05 PM 發表

有得食咪食左先,賴死唔走第日乜都冇
講得啱

回覆 引用 TOP

容唔容易出去搵番份類似人工既工作先

回覆 引用 TOP

引用:

有幾肥?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]