• 瀏覽: 1,691
  • 回覆: 31
祖雲達斯週日在訓練基地進行熱身,最終5比0輕取意丙隊諾瓦拉。C.朗拿度、藍斯、柏積卡各下一城,後備出場的小將法烏塔諾瓦終場前連下兩城。新援古路斯夫斯基貢獻助攻,麥堅尼與後備出場的美路也完成首戰。
戴巴拿、迪列治、巴爾納代斯基、基迪拉此役缺陣。派路排出三中堅陣型,新援麥堅尼坐鎮中場,C.朗拿度則與古路斯夫斯基搭檔鋒線。

C.朗拿度第20分鐘首開紀錄,他與古路斯夫斯基打出踢牆配合,在門前12米處推進左下角,1比0。

下半場,派路替換多人並改打3-4-3陣型,道格拉斯-哥斯達、柏積卡、藍斯組成三叉戟。第56分鐘,道格拉斯-哥斯達右路傳中,藍斯後點距門4米處外腳背墊射入遠角,2比0。

第66分鐘,柏積卡禁區右側推射被撲出後左腳補射得手,3比0。

進入補時階段,賓坦古直傳禁區右側,法烏塔諾瓦小角度推射得手,4比0。

法烏塔諾瓦2分鐘後又下一城,接應柏歷堅尼禁區左側回傳,前點距門7米處左腳推射入網,5比0。
祖雲達斯(3-5-2):施捷斯尼(46'保方)/丹尼路(63'迪施基利奧),邦路斯(46'德米拿),基亞連尼(46'柏歷堅尼)/古達度(63法烏塔諾瓦),拉比奧(46'美路),麥堅尼(46'賓坦古),藍斯(63'卡維利亞),阿歷斯-辛度(63'魯加尼)/古路斯夫斯基(46'柏積卡),C.朗拿度(46'道格拉斯-哥斯達)

同樣係熱身賽,一個先拔頭籌帶領贏波,另一個就全場毫無貢獻完全靠痴
https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/12173828/1/20200913

又有得吹奏,真係快樂
相信呢隊咩咩諾瓦拉又會成為強隊
適逢吹奏阿朗週,大家一齊快樂吹奏吧

蘇9快d去祖記,見識咩叫真球王

引用:
原帖由 XaviSimons 於 2020-9-14 01:05 AM 發表

又有得吹奏,真係快樂
友誼賽都要吹奏,先可以忘記歐聯16強出局嘅恥辱

阿朗實在係太勁抽

C羅是外星人,是史詩是神話,是上天所賜

C羅看來像個NBA球員,在空中停留了一個半小時

從太空望向地球唯一能看到的球員(C羅)

飛翔的葡萄牙人—C喬丹

阿朗根本就係勁到痴唒線!!!

回覆 引用 TOP

意丙都要吹,仲要認真吹奏
西水兄果然係朗粉表表者

引用:
原帖由 文式風 於 2020-9-14 01:36 AM 發表

意丙都要吹,仲要認真吹奏
西水兄果然係朗粉表表者
反而唔見其他既入黎快樂吹奏

回覆 引用 TOP

C朗入波

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 XaviSimons 於 2020-9-14 01:05 AM 發表

又有得吹奏,真係快樂
慘得過同樣對丙組,1個狀態大勇入波,另1個無表現連吹奏都無機會

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-14 01:21 AM 發表

友誼賽都要吹奏,先可以忘記歐聯16強出局嘅恥辱
邊夠8寶粥咁恥辱

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2020-9-14 08:49 AM 發表

邊夠8寶粥咁恥辱
14年世杯,巴西4強被德國大炒1:7,當然唔好受。但點都好過葡萄牙分組賽就88,仲要輸俾美國

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-14 11:05 AM 發表

14年世杯,巴西4強被德國大炒1:7,當然唔好受。但點都好過葡萄牙分組賽就88,仲要輸俾美國
葡萄牙好強嘅咩,件件星級隊友咩,有C朗之前世界級球員一隻手數得晒

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-14 11:05 AM 發表

一人人牆夠哂恥辱

引用:

人地講歐聯你又講世盃,真係九唔搭八

引用:
原帖由 拉傑迪(就賣) 於 2020-9-14 11:15 AM 發表

人地講歐聯你又講世盃,真係九唔搭八
標題講熱身賽,唔係講歐聯,九唔搭八係你

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]