• 瀏覽: 4,750
  • 回覆: 40
想問一個13A蘇底可長時間插兩部呢D嗎?

應該得雪櫃5用得幾多電的

部機寫明300w,應該插十部都得

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!
話明13A蘇底
220乘13等於有2860W供電
唔好遇到咁汶當佢得10A
搭6部7部都應該無問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沙灘仔od 於 2020-9-14 05:19 PM 發表

想問一個13A蘇底可長時間插兩部呢D嗎?11611986
sure OK

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超神人 於 2020-9-14 05:31 PM 發表

應該得雪櫃5用得幾多電的
超神人,我信你咁講,見你屋企拖板插到好似 8 爪魚咁都冇事就知你係電氣磚家

附件

20200307_ce5f82852b0478d94ebdZHjPqRTqm6Ua.jpg(96.95 KB)

2020-9-14 05:52 PM

最好分開插或用拖板比佢獨立用電/維修較放便/13a蘇底拖2部這款凍櫃冇問題。

回覆 引用 TOP

2部冇問題

回覆 引用 TOP

300w/220v=1.36a左右

引用:
原帖由 cantona777 於 2020-9-14 07:41 PM 發表

300w/220v=1.36a左右
功率因數呢?

你插之前要再搵師傅檢查多次條線粗度同條水線打得好唔好,之前有客又係內地淘過黎,自己換個13A插頭,點知漏電漏到爬街

引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2020-9-14 08:20 PM 發表

功率因數呢?
一部機又冇話線組有幾長,用乜線材,處理溫度幾多,一般計都唔會計功率因素啦

第一,唔好用有開關既拖板。
二,拖板線要夠粗
三,唔好用轉插,如果係2腳插就自己換香港頭
600W好少事。

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-9-14 05:42 PM 發表

部機寫明300w,應該插十部都得
咁慳電

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 良介東尼 於 2020-9-15 12:37 AM 發表

你插之前要再搵師傅檢查多次條線粗度同條水線打得好唔好,之前有客又係內地淘過黎,自己換個13A插頭,點知漏電漏到爬街
我買過大陸拖板,入面三條線,但係水線入面是無線,得條膠火線條銅線得1mm應該5a電都會發熱,插熱水煲即刻發熱容解
我即刻負評個商家和影相說明真相,個商家一星期後執笠了
大陸山寨電器唔好買,食品唔好買,這是淘寶買家的守則

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]