• 瀏覽: 4,668
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1
雖然衛冕冠軍利物浦在英超首輪比賽中擊敗了列斯聯,但丟掉3球的紅軍防線顯然難以令人滿意。防線領袖雲迪積克(Virgil van Dijk)更出現了低級失誤,直接送給對方一個入球。

雲迪積克失誤
  當時列斯聯發動長傳進攻,禁區前的雲迪積克做了一個很隨意的解圍動作,似乎是想要把球直接墊傳給隊友羅拔臣(Andrew Robertson)。結果這球被列斯聯前鋒班福特(Patrick Bamford)截下,他冷靜地幫助球隊扳平了比數。

《天空體育》的評球嘉賓、利物浦名宿加歷查(James Carragher)就批評了雲迪積克:「這是一場精彩的比賽,開場17分鐘之後我就說,希望90分鐘的比賽都能如此精彩,最終的比數有可能是7-7的。處在今天這兩名中堅之間,艾利臣(Alisson Becker)並不開心。雲迪積克,這球他就是太自大了。」
  另一位名宿桑拿士(Graeme Souness)則表示:「雲迪積克出現了一次絕對糟糕的失誤,不過他亦取得了入球。」

近期連續出現失誤
  《OPTA》的數據更指,雲迪積克最近4場英超比賽中,就有2次失誤直接導致失球(對阿仙奴和列斯聯)。而此前的154場英超比賽,荷蘭中堅總共只有1次失誤送分。

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/12172265/1/20200913?cf=fb_hk_soccer&u=marco&st=9JHORr&fbclid=IwAR1SNXkLBFkMnBW8sUlawlwLMlSmKYbRn-R6ERYGIQkjM_nh2SNkYaDUnno

自從上季中利記輸比馬體後 表現就每況越下不斷失分(印象中有聯賽盃/足總盃早早出局 輸比車仔 和愛記等)去到而家都未有改善(輸車仔 對升班馬失3球) 如果唔係上季初帶得多加埋列強重建失準 攞唔攞到英超都有疑問
利記絕對係強隊既 但係要去到巴塞夢2-3 6冠王 皇馬歐聯3連霸 仍然需要努力建立王朝
暫時睇班主買人狀況 球員狀態等 好唔樂觀

I'm back!
alanwong12
我諗VVD再出錯多10次,失誤都少過全球第一中堅蜜瓜隊長,有排追😌

引用:
原帖由 理性中立球迷 於 2020-9-14 10:49 PM 發表

雖然衛冕冠軍利物浦在英超首輪比賽中擊敗了列斯聯,但丟掉3球的紅軍防線顯然難以令人滿意。防線領袖雲迪積克(Virgil van Dijk)更出現了低級失誤,直接送給對方一個入球。

雲迪積克失誤
  當時列斯聯發動長傳進攻,禁區前的雲迪積克做了一個很隨意的解圍動作,似乎是想要把球直接墊傳給隊友羅拔臣(Andrew Robertson)。結果這球被列斯聯前鋒班福特(Patrick Bamford)截下 ...
154場先送 1球
又真係幾走下坡喎……個下坡既斜度幾乎發現唔到咁淺

希望下次蜜瓜使出渣波龍爪手時唔好再被記者影到啦
唔係一陣俾人計番,唔夠幾場就送 1球就唔好啦……

回覆 引用 TOP

(心胸狹窄嘅)友隊迷真係好關心利記

今次真係衰太有信心,幸好攞到3分,希望之後比賽唔會再犯

回覆 引用 TOP

呢啲派膠而唔失分係好事,之後比賽雲迪克唔敢再玩高章

回覆 引用 TOP

狀態問題

娛樂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沉睡白滑的留言 於 2020-9-14 10:54 PM 發表

我諗VVD再出錯多10次,失誤都少過全球第一中堅蜜瓜隊長,有排追😌
哈蜜瓜大隊長果d唔算失誤,比人通坑渠係正常表現,咀隊友、擁抱隊友係愛的表現😂

回覆 引用 TOP

呢條友依家以為自己係球霸C朗,踢荷蘭時仲巴Q閉,當正自己係大佬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 理性中立球迷 於 2020-9-14 10:49 PM 發表

雲迪積克失誤
  當時列斯聯發動長傳進攻,禁區前的雲迪積克做了一個很隨意的解圍動作,似乎是想要把球直接墊傳給隊友羅拔臣(Andrew Robertson)。結果這球被列斯聯前鋒班福特(Patrick Bamford)截下 ...
明白

回覆 引用 TOP

佢同個龍門自從疫情後都現晒形,愈打愈差

世一鐵衛表示我讓下對面得唔得

回覆 引用 TOP

引用:

雲迪積克失誤
我擔心你多啲
失蹤一排終於上水啦

月華、敏棋你們現在好嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 new1new 於 2020-9-14 11:51 PM 發表

(心胸狹窄嘅)友隊迷真係好關心利記
咪老屈!
人哋係中立球迷

月華、敏棋你們現在好嗎?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]