• 瀏覽: 1,504
  • 回覆: 4
[隱藏]
77歲武打影星陳惠敏早前被踢爆婚訊及身患重病,他承認婚訊,之後接受傳媒訪問時首度承認早前曾患肺癌。

https://www.hk01.com/即時娛樂/523611/陳惠敏首度開腔認有肺癌-嬲爆被騙徒利用


陳惠敏透露,當時初發現時是肺癌初期,幸好及時發現癌症,如今已經痊癒。他再接受傳媒訪問時表示現時正留院檢查,身體狀況漸見好轉。

陳惠敏又自爆,在患癌期間有人不懷好意,竟利用他患癌一事周圍向他朋友借錢。陳惠敏稱該人幾萬幾萬地借錢,實際借了幾多錢則不清楚,之後此人更拒聽電話潛水。

他嬲爆稱自己與該人毫無關係,直斥該人是「鼠輩」,並指自己一向樂於助人、鋤強扶弱,不想因為他而毀掉自己多年的聲譽。他又表示自己患病不需要任何幫助,有朋友已經就此事報警。


陳惠敏於周一(11/9)早已透過女兒陳映諭的Facebook澄清自己未曾向朋友借錢,全事皆因一名姓游男子引起。陳惠敏透露,與該名姓游男子於2015年在一場飯局認識,彼此僅是普通朋友關係,自己「永遠不需或不會,委託任何第三者代表本人去處理任何金錢事宜」、「絕不希望因為某些鼠輩小子,毀了本人多年來,建立的良好聲譽」



熱賣及精選
當年電影舞廳
敏哥真係型到痺



大丈夫
性情如火
力拔山河

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-9-16 12:39 AM 發表

77歲武打影星陳惠敏早前被踢爆婚訊及身患重病,他承認婚訊,之後接受傳媒訪問時首度承認早前曾患肺癌。
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/523611/%E9%99%B3%E6%83%A0%E6%95%8F%E9%A6%96%E5%BA%A6%E9%96%8B%E8%85%94%E8%AA%8D%E6%9C%89%E8 ...
惠敏哥都可以系一代大佬,如果冇義氣咁多年一定有人講佢,而家先比名份老婆仔女都系唔想出嚟行累己累人,七十七已經贏哂好多人!



回覆 引用 TOP

陳惠敏係老黑大佬,嗰條友仔咁都夠膽借佢名去呃錢
真係唔怕有錢無命使



回覆 引用 TOP

[隱藏]
唔知佢勁啲定鄧光榮勁啲?


回覆 引用 TOP

主題標籤 #陳惠敏
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]