• 瀏覽: 11,991
  • 回覆: 97
  • 追帖: 2
答案: 是但一間

哩檔嘢, 網上食評吹到天上有地下冇,
哩度都有人吹過, 所以一定要去試吓,
某日好早去到, 梗係要叫傳說好快就賣晒嘅牛沙瓜啦
碗粉來到, 禁得意嘅, d粉淥埋一舊嘅,
用筷子攪一吓, d粉全部斷散晒!
我重口味, 食粉麵通常都加豉油
今次未加前, 先試試個湯底,
嘩, 咸到幾乎入唔到口
d牛沙瓜一d都唔好食, 同劣質豬肚差不多
河粉碎晒完全夾唔到, 要用瓷羮畢,
就算隔走咗d湯, 都咸到爆
所以求其食d就閃.

碗嘢收$46蚊唔係問題, 熱屎騰騰冇冷氣、
坐响條斜路度、周圍環境污糟邋遢都唔係問題,
最大問題係, 比碗咁嘅嘢客食

粉是反轉碗的型狀似淥定,唔知點解會咁,幾片肉四十六元,咁嘅樣點好意思收曾居附近數拾載,佢上代經營時偶有光顧,從不覺出色普通而矣,是所謂食家吹出嚟,和賣排檔情懷搵啖食啫

水記?

邊度嚟㗎

又真係幾肉酸

回覆 引用 TOP

王大仙?

回覆 引用 TOP

沙瓜好普通, 因不耐煮 所以通常少人賣
2000年去佐敦牛雜店叫碟大牛雜 幾條友
飲啤酒吹水 沙瓜起碼3-4件
元朗嘉X園大把又有空調 駛去中瓖

水魚記

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2020-9-16 01:40 PM 發表

粉是反轉碗的型狀似淥定,唔知點解會咁,幾片肉四十六元,咁嘅樣點好意思收曾居附近數拾載,佢上代經營時偶有光顧,從不覺出色普通而矣,是所謂食家吹出嚟,和賣排檔情懷搵啖食啫 ...
damn right, 吹出嚟, 吹到勁正

引用:
原帖由 TATA~ 於 2020-9-16 01:42 PM 發表

邊度嚟㗎
中環

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓上有天才 於 2020-9-16 01:52 PM 發表

近西鐵綫?
近中環中心

引用:
原帖由 silverseven 於 2020-9-16 02:25 PM 發表

沙瓜好普通, 因不耐煮 所以通常少人賣
2000年去佐敦牛雜店叫碟大牛雜 幾條友
飲啤酒吹水 沙瓜起碼3-4件
元朗嘉X園大把又有空調 駛去中瓖
元朗巧遠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wongshek 於 2020-9-16 02:34 PM 發表

水魚記
一次

回覆 引用 TOP

水記?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #河粉
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]