• 瀏覽: 3,105
  • 回覆: 91
  • 追帖: 1
香港時間9月12日訊 祖雲達斯球會今天淩晨發佈了2020年的財報草案,球會虧損7140萬歐元,而疫情期間的減薪協議為他們節省了9000萬歐元的支出。

這份財報草案顯示,受到今年新冠疫情的影響,相對於去年3990萬歐的虧損,今年的虧損增加了3150萬歐。

本年度的虧損主要是由於球會在營收方面減少了6280萬歐元,儘管在疫情期間,球會已經與一線隊的教練與球員達成了減薪協議,這為他們節省下了9000萬歐元的薪水支出。但最後綜合各方面的情況,祖記仍然虧損了7140萬歐元。

截止2020年6月份,祖記的總債務為3.852億歐,相比去年同期減少了7830萬歐。由於球會在2020年1月份增資了2.98億歐,這使負債在賬面上來看,得到了一定改善。

資料來源:新浪足球
https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/12170195/1/20200912

祖雲達斯用1億買左阿朗之後,連續兩年羅唔到歐聯,結果蝕到啪啪聲,唯有叫成班一線球員一齊減薪。本來一路國內雙冠,歐聯又入到決賽。但買左個過氣球星之後得返意甲一個冠軍,慘

賣波衫加埋股價升過下,或者打和喇
當滿足下購物慾,彈弓人,筋肉人喎
不在乎成績起伏,只在乎曾經擁有

引用:
原帖由 文式風 於 2020-9-16 01:47 PM 發表

賣波衫加埋股價升過下,或者打和喇
當滿足下購物慾,彈弓人,筋肉人喎
不在乎成績起伏,只在乎曾經擁有
祖記真係好有錢,用1億買個33歲嘅過氣球星,可惜計錯數羅唔到歐聯

又話賣波衫都賺返?

疫情關係 球會在營收方面減少了6280萬歐元但減薪協議為他們節省下了9000萬歐元

= 疫情下虧損仲少左

支持,共度難關

C羅是外星人,是史詩是神話,是上天所賜

C羅看來像個NBA球員,在空中停留了一個半小時

從太空望向地球唯一能看到的球員(C羅)

飛翔的葡萄牙人—C喬丹

阿朗根本就係勁到痴唒線!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-16 01:31 PM 發表

香港時間9月12日訊 祖雲達斯球會今天淩晨發佈了2020年的財報草案,球會虧損7140萬歐元,而疫情期間的減薪協議為他們節省了9000萬歐元的支出。

這份財報草案顯示,受到今年新冠疫情的影響,相對於去年3990萬歐的虧損,今年的虧損增加了3150萬歐。

本年度的虧損主要是由於球會在營收方面減少了6280萬歐元,儘管在疫情期間,球會已經與一線隊的教練與球員達成了減薪協議,這為他們節省下了9000 ...
祖雲達斯用1億買左阿朗之後,連續兩年羅唔到歐聯🤣🤣🤣

嚇撚到我丫,仲估之前祖記拎左三連添,原來係c朗拎三連先啱。😊

引用:
原帖由 highman_hk 於 2020-9-16 02:16 PM 發表

疫情關係 球會在營收方面減少了6280萬歐元但減薪協議為他們節省下了9000萬歐元

= 疫情下虧損仲少左
因為要減人工吖嘛。買阿朗一個已經無左1億,而家唯有喺全體球員人工度扣返9000萬,呢招都算絕,可惜仲蝕緊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 louie186 於 2020-9-16 02:12 PM 發表

又話賣波衫都賺返?
賣波衫點賺1億歐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 三亞帝 於 2020-9-16 02:41 PM 發表

祖雲達斯用1億買左阿朗之後,連續兩年羅唔到歐聯🤣🤣🤣

嚇撚到我丫,仲估之前祖記拎左三連添,原來係c朗拎三連先啱。😊
笑死,祖記咁耐先拎得1-2次歐聯,講到年年拎咁滯

巴塞蝕9800萬歐又唔提?

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2020-9-16 02:50 PM 發表

賣左七億西倒賺六億。🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2020-9-16 02:50 PM 發表

你可以開post講巴塞,我唔可以開post講祖記?你一日開幾多個post?我開一個你都咋型?

BTW,唔好離題,返去你自己個巴塞post度啦

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2020-9-16 02:47 PM 發表

笑死,祖記咁耐先拎得1-2次歐聯,講到年年拎咁滯
祖記就係拎得少歐聯,先搏一舖買阿朗,諗住羅到啦。點知阿朗有心無力,祖記蝕到啪啪聲

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]