• 瀏覽: 18,584
  • 回覆: 295
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 Bobic 於 2020-9-16 11:03 PM 發表

比疫情前已經多咗好多
之前週末真係只賣自家節目,仲唱埋歌 sip 時間
依家 TVB 好多同健康有關嘅產品廣告
例如牙膏,健康食品,清潔用品,靈芝,參精,蟲草,奶粉,保健品,喜娃藥品等等

不過 viu 的確有好多大牌子廣告
獨家嘅 LG 廣告,仲有三星

啱啱見到兩台係有廣告重複
大班、滴露、安信都係兩邊有賣 ...
Viu係多左好多大牌子廣告,果日撳過去睇,有好多廣告我都係第一次見。所以我都想知,究竟Viu廣告費平幾多?

熱賣及精選
引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-16 10:28 PM 發表

呢排睇TVB,啲廣告係少咗,來來去去都係果啲。而Viutv果邊就有麥記、可口可樂同雀巢。總之TVB同Viutv兩邊啲廣告係唔會重複,好易分到邊啲係黃,邊啲係藍 ...
以前tvb收幾佰萬一個廣告,而家賣big big shop 幾佰蚊一件,條數點追?

回覆 引用 TOP

暴露哂客戶資料,做e藥健康食品好好搵,19.9支口腔噴霧劑都買廣告。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-16 10:28 PM 發表

呢排睇TVB,啲廣告係少咗,來來去去都係果啲。而Viutv果邊就有麥記、可口可樂同雀巢。總之TVB同Viutv兩邊啲廣告係唔會重複,好易分到邊啲係黃,邊啲係藍 ...
喺李族台落廣告用馬明(永明)、歐瑞偉(藥油)、尾讚神(超多內地客買果隻);
喺tvb播最多喺涼瓜皮、談少還、戴斑,
喺畸保 TV 播美心。。。

呢D「攻私」機構幕後若夠膽話冇人搞過野真系搵豬西去信

回覆 引用 TOP

TVB下半年多返好多廣告啦。大多係醫藥, 保健, 家居用品, 超市食物, 清潔用品, 財務公司。

TVB黃金時間廣告收費 : 每30秘11萬幾
VIU黃金時間廣告收費 : 每30秘1萬幾

兩間電視台收費相差10倍有多。

沒有此帳戶
tvb點解唔減廣告費?密食當三番,又可打擊其他電視台收入

含馳 之前賣到出晒水

好奈冇睇無線,今日睇咗五分鐘,以為睇緊中央台。

邊度小左廣告!個個節目裡面都有廣告!尤其係東張北望

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 薰衣草123 於 2020-9-16 11:27 PM 發表

TVB下半年多返好多廣告啦。大多係醫藥, 保健, 家居用品, 超市食物, 清潔用品, 財務公司。

TVB黃金時間廣告收費 : 每30秘11萬幾
VIU黃金時間廣告收費 : 每30秘1萬幾

兩間電視台收費相差10倍有多。 ...
姐係v記要有11個廣告先等於大台1個

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 落漠忽然羊羊 於 2020-9-16 11:49 PM 發表

好奈冇睇無線,今日睇咗五分鐘,以為睇緊中央台。
你有睇開中央台?

引用:
原帖由 雙子湯丸 於 2020-9-16 10:51 PM 發表

我估係viutv落廣告應該會平d,收視爭咁遠,如果價錢一樣咁係viu落咪好吾柢,係tvb落連話柢制tvb既黃人都會睇倒。
視帝祥叫價三千五百蚊, 仲唔夠平呀??四十年前, 都要三千八百啦!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

好簡單你問吓D人星期一至五晚上九點半TVB做緊乜嘢妖TV又做緊乜嘢。我相信大部分人都up唔出妖TV九點半做緊乜,因為冇乜人睇所以廣告費一定要平先至可以吸客,甘嘅經濟我又想買廣告妖TV不二之選,同黃藍政見根本就冇關係,人哋係做生意架同你講小學雞政見?你咪玩啦。

回覆 引用 TOP

引用:

屈臣氏有冇係viu?
老豆有冇支持個仔?
定割蓆?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]