• 瀏覽: 18,583
  • 回覆: 295
  • 追帖: 4
Tvb劇集每集長度四十幾分鐘,呢個長度唔會變,其餘就係廣告時間。

我發覺廣告時間最明顯嘅一個轉變係,節目預告做長左,例如劇集預告,以往只係幾句對白,而家可以做成段,我心諗點解個預告做咁長嘅?睇嚟就係少左廣告客戶,自家預告做長啲攝時間。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 我笨笨 於 2020-9-16 11:38 PM 發表

含馳 之前賣到出晒水
佢係TVB, Viu, cable都有賣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-17 01:16 AM 發表

無線而家好多廣告,本身都係搵返無線藝員做主角,所以我先擔心TVB真係無左好多大客
節目特約廣告好多,差不多個個節目都有

回覆 引用 TOP

但係大班落TVB喎,點計先?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山中雀躍的核心 於 2020-9-17 05:17 AM 發表

你睇吓黃色經濟圈嘅港視幾咁成功 , 偏幫黑警嘅藍屍電視台TVB幾咁衰落

2013年 TVB市值227億  港視市值28億
依家   TVB市值32億   港視市值94億

TVB市值
http://www.etnet.com.hk/www/tc/stocks/realtime/quote.php?code=511

港視市值
http://www.etnet.com.h ...
HSBC呢?由$400+ 變$30+

回覆 引用 TOP

畢竟都要睇下對家收幾多錢啫

回覆 引用 TOP

好多轉左植入式出街

回覆 引用 TOP

噚晚見到小米用99台的靚仔調教你"男友"嘅廣告,呢個台節目好睇d,並不是顔色問題呱,純粹個人意見

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-17 01:06 AM 發表

又唔係話真係好少,不過無左可口可樂、老麥呢啲都係事實黎
我覺得可能國際大品牌係罐頭式廣告,放TVB收11萬,放VIU收1萬,所以為左慳錢咪只放一邊。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-16 10:42 PM 發表

睇清楚我啲post先話人曱甴啦,我只係講個事實出嚟,TVB係無左好多傳統客,但亦有新客戶支持。我反而想知係咪Viutv廣告費平啲所以有啲人改喺Viu落廣告 ...
下載個價目表睇就知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ivanhohoho2 於 2020-9-17 06:27 AM 發表

其實都唔出奇,後生仔多數睇 ViuTV,大年紀既多數睇 TVB,所以果 D麥記呀可樂呀多數落 ViuTV,果 D保健產品廣告 (例如預約堂,安兒老人家奶粉)就多數落 TVB ...
Viu tv 廣告平,但冇乜人睇!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2020-9-17 03:09 AM 發表

而家唔算少,最少係年初播“黃金有罪”果段時間,一個廣告時段得一至兩個街外廣告,其餘5,6個都係自己節目宣傳片。 最極端係明明廣告後已經播“黃金”,但竟然果段都要播“黃金”宣傳片,話轉頭播出。 我都係第一次見咁播法,明顯係廣告。

所以而家一定唔係最惡劣時期。 ...
嗰段時間 應該係啲籠裏雞 曱甴文宣 最猖獗嘅時間 而家籠裏雞比人拉咗 曱甴又收曬皮 所以應該好返啲

回覆 引用 TOP

明珠台啲廣告少得好明顯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 引人入性的校裙 於 2020-9-16 10:34 PM 發表

又係呢D文宣,曱甴真係無貨交啦
講事實又唔鐘意聽,良知好緊要,不過你無

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cepa 於 2020-9-17 05:28 AM 發表

單睇股價已經反影哂啦!
毒果報都一樣

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]