• 瀏覽: 18,500
  • 回覆: 295
  • 追帖: 4
呢排睇TVB,啲廣告係少咗,來來去去都係果啲。而Viutv果邊就有麥記、可口可樂同雀巢。總之TVB同Viutv兩邊啲廣告係唔會重複,好易分到邊啲係黃,邊啲係藍

熱賣及精選
有湯怡廣告,有大班廣告撐住~

期待2021.1.15 HK Bill 二讀,恢復英國人身份~
引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-9-16 10:33 PM 發表

有湯怡廣告,有大班廣告撐住~
不過好似無晒啲護膚品同化妝品廣告

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 引人入性的校裙 於 2020-9-16 10:34 PM 發表

又係呢D文宣,曱甴真係無貨交啦
睇清楚我啲post先話人曱甴啦,我只係講個事實出嚟,TVB係無左好多傳統客,但亦有新客戶支持。我反而想知係咪Viutv廣告費平啲所以有啲人改喺Viu落廣告

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-16 10:34 PM 發表

不過好似無晒啲護膚品同化妝品廣告
呢類,嚮油管,勁多~

期待2021.1.15 HK Bill 二讀,恢復英國人身份~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-16 10:42 PM 發表

睇清楚我啲post先話人曱甴啦,我只係講個事實出嚟,TVB係無左好多傳統客,但亦有新客戶支持。我反而想知係咪Viutv廣告費平啲所以有啲人改喺Viu落廣告 ...
我估係viutv落廣告應該會平d,收視爭咁遠,如果價錢一樣咁係viu落咪好吾柢,係tvb落連話柢制tvb既黃人都會睇倒。

黃狗專食垃圾食品,飲高糖份飲料,梗係係狗狗台賣廣告

貪心輸錢贏 輸血不輸錢 人人去輸血

殺人不打風 落雨去離島 離家飲煉奶 見人分遺產

出獄嫌錢腥 快樂冇人格 出家冇人工 攻而無不克 戰無不勝矣
植入式廣告好多

唔睇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lctj9 於 2020-9-16 10:55 PM 發表

植入式廣告好多
鉅記最勁

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-16 10:59 PM 發表

鉅記最勁
寵物店...
成日响威龍百貨入面走嚟走去

引用:
原帖由 lctj9 於 2020-9-16 11:01 PM 發表

寵物店...
成日响威龍百貨入面走嚟走去
因為愛回家收視有保證,同埋呢啲處境劇真係較容易玩植入式

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-16 10:28 PM 發表

呢排睇TVB,啲廣告係少咗,來來去去都係果啲。而Viutv果邊就有麥記、可口可樂同雀巢。總之TVB同Viutv兩邊啲廣告係唔會重複,好易分到邊啲係黃,邊啲係藍 ...
比疫情前已經多咗好多
之前週末真係只賣自家節目,仲唱埋歌 sip 時間
依家 TVB 好多同健康有關嘅產品廣告
例如牙膏,健康食品,清潔用品,靈芝,參精,蟲草,奶粉,保健品,喜娃藥品等等

不過 viu 的確有好多大牌子廣告
獨家嘅 LG 廣告,仲有三星

啱啱見到兩台係有廣告重複
大班、滴露、安信都係兩邊有賣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]