• 瀏覽: 7,561
  • 回覆: 47
  • 追帖: 3
各位師兄師姐
想問下管工呢份工既工作性質係做咩
管工工時係幾多
同埋如果升高級管工通常要幾多年
同埋晉升機會多唔多
Thanks

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
招聘廣告有寫返幾多個鐘工ga...
工作範疇大概都有寫,你睇都無睇就問人好唔好做,
點西法,比我就唔答你問題啦

就好似d同學仔o甘連功課都唔睇,就叫人借你抄

引用:
原帖由 學員乙 於 2020-9-17 11:51 AM 發表

易升,正常人4至5年左右升。

工作就西多過like
我老友16年請,19年就升左

有個大POST唔係入面問

回覆 引用 TOP

係咪急。pm我

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkm333 於 2020-9-17 01:36 PM 發表

就好似d同學仔o甘連功課都唔睇,就叫人借你抄 ...
師兄,你咪唔好答囉,我點會冇睇呀,我指嘅意思想詳細了解係呢份工嘅背後工作性質做d咩同埋點樣西法呀,通常會唔會開ot, 晉升階梯又如何, 呢啲唔係叫做抄功課,呢啲係叫做資料蒐集,再去清楚了解呢份工,明唔明呀?唔好亂甘話人啦!

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa
引用:
原帖由 學員乙 於 2020-9-17 11:51 AM 發表

易升,正常人4至5年左右升。

工作就西多過like
已成過去,而家無10年都唔洗諗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 123PK456 於 2020-9-18 01:14 AM 發表

師兄,你咪唔好答囉,我點會冇睇呀,我指嘅意思想詳細了解係呢份工嘅背後工作性質做d咩同埋點樣西法呀,通常會唔會開ot, 晉升階梯又如何, 呢啲唔係叫做抄功課,呢啲係叫做資料蒐集,再去清楚了解呢份工,明唔明呀?唔好亂甘話人啦! ...
又係你自己問工時同工作性質,呢兩樣野的確在廣告有。
至於你話問背後工作性質,就更加奇怪,難道廣告寫果d之外再加潛規則?你認爲自己見咩工?
晉升階梯你上網都睇到個flow之後點升法,但你連職都未入就想升職,真係唔好笑大人個口,大把已經入職的人排緊隊,退休潮都差不多完,仲想幾年就升?
連問題都未問好,仲話資料蒐集,不如叫請個秘書做個report慢慢present比你聽啦,老細!

引用:
原帖由 hkm333 於 2020-9-17 01:36 PM 發表

就好似d同學仔o甘連功課都唔睇,就叫人借你抄 ...
好同意師兄所言,有心入政府就先自己做好準備,爬吓舊文、上網搵吓料先,唔係「飯來張口」式開帖話「急……」🤭🤭

真係有幾「急」??🤭🤭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkm333 於 2020-9-18 01:40 PM 發表

又係你自己問工時同工作性質,呢兩樣野的確在廣告有。
至於你話問背後工作性質,就更加奇怪,難道廣告寫果d之外再加潛規則?你認爲自己見咩工?
晉升階梯你上網都睇到個flow之後點升法,但你連職都未入就想升職,真係唔好笑大人個口,大把已經入職的人排緊隊,退休潮都差不多完,仲想幾年就升?
連問題都未問好,仲話資料蒐集,不如叫請個秘書做個report慢慢present比你聽啦,老細! ...
師兄所言一針見血👍🏻👍🏻

回覆 引用 TOP

真係奇怪,明明呢到係討論區,討論區當然係討論野。有野唔明就緊係問,想快d知,有乜問題?

樓主出黎問問題,d人就叫佢返做功課先。咁係咪唔好叫人問野?

樓主有d真過份基本既問題例如時工果d,但係工作範圍居然叫人睇個招聘,如果招聘夠既,就唔洗要份om啦。

而且考慮升職係一件好正常既事,答佢一句十年以上就足夠,講已經入職果新豬,關樓主乜事?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]