• 瀏覽: 14,305
  • 回覆: 92
  • 追帖: 1
一個打工仔一個月最多都係搵個萬幾二萬,如果想移民想上車,單係唔去旅行、食麵包,都要儲幾十年先儲到首期,所以我有諗過搵下副業做,賺多嚿錢都好,不過唔知做咩好,你地多唔多人有副業?可唔可以透露做行業咩多?

本身番緊個份工已經好忙, 搞副業有d揦手唔成勢, 可能投資下, 買下股票咁囉

回覆 引用 TOP

做多份會好辛苦,長期捱麵包影響健康,降低生活質素

引用:
原帖由 變態魚蛋 於 2020-9-17 11:39 AM 發表

一個打工仔一個月最多都係搵個萬幾二萬,如果想移民想上車,單係唔去旅行、食麵包,都要儲幾十年先儲到首期,所以我有諗過搵下副業做,賺多嚿錢都好,不過唔知做咩好,你地多唔多人有副業?可唔可以透露做行業咩多? ...
做地盤啦

收工落基巴碰碰運氣

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2020-9-18 02:07 AM 發表

收工落基巴碰碰運氣
可能

此為

上策

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2020-9-18 02:07 AM 發表

收工落基巴碰碰運氣
碰運氣?
不如去鴨店掛單,
起好搵!

回覆 引用 TOP

喺工廠做

回覆 引用 TOP

做一份已經夠辛苦,有時一個月放得一日假

回覆 引用 TOP

香港搵副業 多數投資吧...
打兩份工 夜晚做清潔就得既 但清潔唔好價...

Du bist sehr stark  (Ja, Ich bin viel stärker, als ich je gedacht hab)
Du bindest einen Blumenkranz  (Ich entferne welke Blumen)
Wieso siehst du so traurig aus?
等睇中討繁廣人叫人做手足

回覆 引用 TOP

你講明有幾長,同有幾粗, 就可以發展你嘅副業

引用:
原帖由 newboy606 於 2020-9-18 06:43 AM 發表

香港搵副業 多數投資吧...
打兩份工 夜晚做清潔就得既 但清潔唔好價...
打工仔好似真係買下股票投資下
當係賺多個錢就好
btw有冇人有玩孖展買股經驗
新手想開戶投資下

引用:
原帖由 lokshing7788 於 2020-9-18 10:44 AM 發表

打工仔好似真係買下股票投資下
當係賺多個錢就好
btw有冇人有玩孖展買股經驗
新手想開戶投資下
我個陣係wfh響屋企冇野做 所以響南華開左個戶口 開始玩孖展同買股 佢利息只係2.98% 真係幾低 出面多數3.5-4.5% 同埋宜加開戶都有好多優惠

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]