• 瀏覽: 10,084
  • 回覆: 61
  • 追帖: 1
一提起呢間食店,澳門人都應該識!
諗起佢既咖喱雞同咖喱腩米就lam lam 利

店面毫不起眼,但高士德店時常擠滿客人。

點咗個1號套餐,鷄腩米加杯凍奶茶。價錢唔算平架,但因為幾好食,耐唔耐一次絕對俾得起。佢既招牌菜係我地叫既鷄米,勾芡咖哩湯底,香噴噴的咖喱湯不會太過濃郁,咖喱雞用帶骨鷄腿肉,咬落啖啖肉,肉質好入味好軟嫩。
咖喱根腩炆得好腍,牛根入口又滑又軟
,牛腩味道鮮香。我平時少食辣,但辣既程度我接受到,太細既小朋友未必啱食,食開辣既人記得加辣食!

紀念品。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
熱賣及精選
?
引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-9-17 07:08 PM 發表

點咗個1號套餐,鷄腩米加杯凍奶茶。價錢唔算平架,但因為幾好食,耐唔耐一次絕對俾得起。佢既招牌菜係我地叫既鷄米,勾芡咖哩湯底,香噴噴的咖喱湯不會太過濃郁,咖喱雞用帶骨鷄腿肉,咬落啖啖肉,肉質好入味好軟嫩。
,牛腩味道鮮香。 ...
咖喱辣唔辣?

引用:
原帖由 黃金兵 於 2020-9-21 08:14 PM 發表

?

咖喱辣唔辣?
我食唔辣,香濃唔覺辣,招牌雙汁(腩汁+辣汁),點餐時會問你食幾辣。

見到都有啲流口水

好味

引用:
原帖由 n70kamkam 於 2020-9-24 07:36 PM 發表

見到都有啲流口水
多謝支持,仲有好多嘢要介紹你地食

引用:
原帖由 fatkwing 於 2020-9-25 04:08 AM 發表

好味
多謝。

引用:
原帖由 萬家懷舊的名錶 於 2020-9-25 05:20 AM 發表

版主係澳門人
賭版名錶兄,係啊
通關後得閒過來玩。

我都係澳門

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-9-17 07:08 PM 發表

,牛腩味道鮮香。 ...
😳食完要飲一枝大水😑😑😑

引用:
原帖由 秋天綠色的水樽 於 2020-9-25 03:52 PM 發表

我都係澳門
你好

引用:
原帖由 笑看人生2018 於 2020-9-26 11:03 AM 發表

😳食完要飲一枝大水😑😑😑
堂食叫一杯好了,再飲就出去買

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-9-26 06:15 PM 發表

堂食叫一杯好了,再飲就出去買
你都有同感🥤🥤🥤🤣🤣🤣

引用:
原帖由 笑看人生2018 於 2020-9-26 06:21 PM 發表

你都有同感🥤🥤🥤🤣🤣🤣
我無錢嘛 周圍飲杯凍飲16蚊,我出去買3蚊支水,自己一個忍一忍囉。同人食隨便嗌啦。

主題標籤 #澳門
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]