• 瀏覽: 31,711
  • 回覆: 168
  • 追帖: 3
熱賣及精選
引用:
原帖由 歡哥gogo 於 2020-9-18 02:19 AM 發表

陳欠我點止100萬
https://youtu.be/Fmqpdsg_8oQ
做開主管,很難做下層

拿得起,放不下

此乃人性

做人太頑固太執著,就算贏幾多都係無用,到結局都係一舖輸番晒落去

通常一個人係事業最高峰既時候滑落都會非常唔甘心,
不惜任何代價都要攞返自己認為曾經擁有既野,
但大多都會失敗告終,
馬有千里之程,無騎不能自往;人有沖天之志,非運不能自通。
此乃時也,命也,運也.

人生係自己嘅! 一個道理放喺人定畜都一樣手! 唔能夠因為私心覺得邊個乜乜個人點西點西而講歪理,成功往往要經得起一片噓聲,活到老學到老做到老永不言棄,呢個精神吾 buy 爾

引用:
原帖由 少傑 於 2020-9-18 08:00 AM 發表

人生係自己嘅! 一個道理放喺人定畜都一樣手! 唔能夠因為私心覺得邊個乜乜個人點西點西而講歪理,成功往往要經得起一片噓聲,活到老學到老做到老永不言棄,呢個精神吾 buy 爾 ...
例子
張振朗

施生咪多事囉!人哋沉醉係老闆夢幾十年啦,要醒自然會醒,C生真係多舊魚

後期佢再開我都去幫襯過一次,人老了真係看不出問題所在!一間餐廳,最重要的是什麼?我的感受是,啲嘢真係好難食,食到一半不是因為不想浪費,真係差啲放棄唔食

引用:
原帖由 大能穫 於 2020-9-18 06:52 AM 發表

做人太頑固太執著,就算贏幾多都係無用,到結局都係一舖輸番晒落去
陳生應該去到有精神病了.

好多年前響尖東幫襯過,自此一次,下不為例。

回覆 引用 TOP

只係佢太執著,隻手長期張開或長期握緊是不行的

回覆 引用 TOP

農場餐廳貴兼唔好食,開咁多間靠財技。
不如開間中式快餐店更好。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 聖利aaron 於 2020-9-18 08:13 AM 發表

例子
張振朗
何解?

回覆 引用 TOP

傻佬一名

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 歡哥gogo 於 2020-9-18 02:19 AM 發表

陳欠我點止100萬
https://youtu.be/Fmqpdsg_8oQ
佢啲嘢真係好難食

回覆 引用 TOP

應該咁講,做一個彈唔起既老闆不如唔好做。做到老施咁梗係要做啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]