• 瀏覽: 25,244
  • 回覆: 168
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-9-20 07:23 AM 發表

除左人壽 個人意外 mpf 其他唔會請AA

車保你一定要買 根本冇AA 你只需要買全保定三保 知價錢就得 搵得AA 都係sell d 你唔需要既垃圾
冇能有錯。有個舊同學,做導遊冇嘢撈,之後去做保險(其實大家都係靠把口水鳩人嘅工作),走來sale我,最後比我屌到冇再來往。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-9-21 10:58 AM 發表

保險佬 其實係老千

叫你去做果個 本身都係AA 而你搵到單 佢都有得分 你冇單呢? 你要賠錢 培訓費 考牌費 連底薪都要賠返比公司 氹哂你d親戚朋友買 佢又有得分

保險係一種概念產品 1萬個人買壽險 真係死左要賠錢既 可能先得1-2個 其他9998個佢係剩賺

而你買保險係賭博 賭自己死唔死 仲有wo 年紀越大 保費越高 最後供款仲多過賠償金額

所以由一開始就已經 ...
你80歲仲有精力同保險公司,打三五七年官司,最後比十分一賠償當settle單case你味去買囉。
其實同澳門賭場玩老虎機好似。

引用:
原帖由 山下古筍盤 於 2020-9-18 12:27 PM 發表

我朋友做左三年,佢成日話好難請人,其實點解?
層壓式銷售,有單就神,冇單就唔係人!保險同銀行存款一樣,集資比錢人投資,數字有回報,唔會同一時間攞返,諗出嚟嘅人係天才,跟住做嘅係奴才!^^

引用:
原帖由 高達0.1 於 2020-9-24 11:00 AM 發表

層壓式銷售,有單就神,冇單就唔係人!保險同銀行存款一樣,集資比錢人投資,數字有回報,唔會同一時間攞返,諗出嚟嘅人係天才,跟住做嘅係奴才!^^ ...
強積金,銀行存款,保險,呢類投資都係歸一類,集資比人做生意投資,有賺有蝕!『投資有風險,可升可跌!』

引用:
原帖由 高達0.1 於 2020-9-24 11:04 AM 發表

強積金,銀行存款,保險,呢類投資都係歸一類,集資比人做生意投資,有賺有蝕!『投資有風險,可升可跌!』
但比倫敦金穩陣,有法例監管!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒲精之精 於 2020-9-24 10:59 AM 發表

你80歲仲有精力同保險公司,打三五七年官司,最後比十分一賠償當settle單case你味去買囉。
其實同澳門賭場玩老虎機好似。
係有唔同 勞保 車保 財物保 呢d好少話有咩負面野 但係搵AA果d保險 肯定多投訴

而前者 你唔會經AA 你都會去保險公司買

財物保 一搬係銀行押款 金鋪 果類公司先會買

回覆 引用 TOP

如果你有親戚朋友做保險,你成為目標之後就會有人更加關心你!愛護你!唔睇目的,都證明自己重有價值!保險其實都可以減低未知風險!概念係好,如有需要買份人壽同危疾最有用!基金就咪攪啦!

引用:
原帖由 高達0.1 於 2020-9-24 11:12 AM 發表

如果你有親戚朋友做保險,你成為目標之後就會有人更加關心你!愛護你!唔睇目的,都證明自己重有價值!保險其實都可以減低未知風險!概念係好,如有需要買份人壽同危疾最有用!基金就咪攪啦! ...
根本我相信好多保單條款吾清楚之餘,就連賣果個都未必知自己賣緊乜,如何減低風險?
早排有人網上話(冇得fact check,但我選擇信)親友做心臟手術,要claim保險。。。。。
保險公司回覆,一條心臟血管手術係吾賠,保單內心臟手術定義係,咁多條心臟血管都塞晒,先有得賠(意思大致係咁)

我心諗,所有血管都塞晒,都9成瓜柴啦,仲做乜手術。

引用:
原帖由 蒲精之精 於 2020-9-24 11:22 AM 發表

根本我相信好多保單條款吾清楚之餘,就連賣果個都未必知自己賣緊乜,如何減低風險?
早排有人網上話(冇得fact check,但我選擇信)親友做心臟手術,要claim保險。。。。。
保險公司回覆,一條心臟血管手術係吾賠,保單內心臟手術定義係,咁多條心臟血管都塞晒,先有得賠(意思大致係咁)

我心諗,所有血管都塞晒,都9成瓜柴啦,仲做乜手術。 ...
所以買人壽要買埋危疾,賠償機會大d!

引用:
原帖由 東方純情的馬桶 於 2020-9-18 01:42 PM 發表

個個做保險,邊個供保險?
同意,
保險斷六親,
又唔係人人揾到$,
咪天真。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山下古筍盤 於 2020-9-18 12:27 PM 發表

我朋友做左三年,佢成日話好難請人,其實點解?
做保險靠嘴巴,人脈和時機,缺一不可!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 YamaPCYH 於 2020-9-26 10:49 PM 發表

仲搵到客買保險?去老電QA Department ,搵AVP Victor Ma,佢承諾「只要唔係聾丶唔係盲都可以請入嚟公司!」
你識擦鞋、埋佢堆,同佢一齊造假就更快升職加人工!佢同佢老婆一齊呃咗老電好多年錢,賺到盤滿缽滿! ...
您日日講....Avp邊可能隻手遮天

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]