• 瀏覽: 8,031
  • 回覆: 43
  • 追帖: 2
本身做緊銀行, 請問考cpa australia有無用?
working experience 可以claim到
thanks

熱賣及精選
引用:
原帖由 laputa_leo 於 2020-9-21 12:45 PM 發表

thanks
銀行生存空間愈來愈細,睇睇李生(唔係黃C李) 間銀行同萬獸之王銀行,摺埋係遲早,考CPA同比$買張廢紙無分別,你仲要考個最廢cpa australia??!!! 唔好去讀下compliance/ fintech/ cryptography/ digital forensics,依D係最hot issues

你有錢就去考

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 laputa_leo 於 2020-9-21 12:45 PM 發表

thanks
考就要跟磚家Lx0##,10年都考唔到QP就去考AcCa。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nongfilm 於 2020-9-21 04:00 PM 發表

銀行生存空間愈來愈細,睇睇李生(唔係黃C李) 間銀行同萬獸之王銀行,摺埋係遲早,考CPA同比$買張廢紙無分別,你仲要考個最廢cpa australia??!!! 唔好去讀下compliance/ fintech/ cryptography/ digital forensics,依D係最hot issues ...
甘acca呢?有無用。

引用:

thanks
cpa australia, 緊係有好過冇.
你係銀行入面既會計?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jessca12000 於 2020-9-22 11:20 AM 發表

甘acca呢?有無用。
去問LU00X啦,佢自稱係AcCa student member (因成10年都考唔到QP)。

做in house唔使考牌,嘥錢嘥時間,讀吓同其他行業有關嘅課程增值更加好。

引用:
原帖由 hkrking 於 2020-9-24 01:25 PM 發表

做in house唔使考牌,嘥錢嘥時間,讀吓同其他行業有關嘅課程增值更加好。
in house冇做過big4 second tier 唔駛考牌,考完牌好大機會做唔到manager, 而且有時間成本

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
無用,,年費,考試費仲要比qp貴勁多.

AMD 955BE, ASROCK 970, 7850, Adata DDR3 1600 4X2, SEAGATE1TB X 2, Antecl HCG 520W,  XONAR DG.
Nexus 7 2013 NOTE2 LTE

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nongfilm 於 2020-9-21 04:00 PM 發表

銀行生存空間愈來愈細,睇睇李生(唔係黃C李) 間銀行同萬獸之王銀行,摺埋係遲早,考CPA同比$買張廢紙無分別,你仲要考個最廢cpa australia??!!! 唔好去讀下compliance/ fintech/ cryptography/ digital forensics,依D係最hot issues ...
你仲要考個最廢cpa australia?? If then, how about AIA?

回覆 引用 TOP

引用:

thanks
如果你在銀行做大學程度會計工作, 考 CPA Australia 十分有用

回覆 引用 TOP

考黎做乜? 我都係做左CPAA full member成十年, 對做野完全冇用

好似是MC?

老細,睇完比D意見ㄚ!!齋睇好DRY車......

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]