• 瀏覽: 693
  • 回覆: 10
主演 : 羅晉 / 李一桐 / 黃志忠 / 鄭業成 / 王雨
類型: 劇情
製片國家/地區:中國大陸
首播: 2020-09-22(中國大陸)
集數: 12
又名:鶴唳華亭番外別雲間

別雲間的劇情簡介 · · · · · ·
皇太子蕭定權不得父皇寵愛,在經歷了冠禮案、春闈洩題案、軍馬案、童謠案等一系列事件後,蕭定權逐漸成熟成長,更堅定了重道輕術的決心。齊王被貶離京後,蕭定權本想與陸文昔過平靜的生活,卻發現陸文昔受到未知勢力要挾。蕭定權不希望再看到爭鬥,想要藉趙王婚事消弭爭端。許昌平、陸文昔助蕭定權在關鍵時刻逆轉局勢,三人聯手,終於讓幕後之人露出馬腳。顧思林死訊突傳,蕭定權親往長州平息局勢。皇帝終覺後悔,對蕭定權道歉。
https://www.youtube.com/watch?v=cJK1HQB99hc&ab_channel=劇Drama

進入香討影片區

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
又12集以淚洗面

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-21 06:15 PM 發表

又12集以淚洗面
這個咁困難的任務交比你  我純開貼

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2020-9-21 06:16 PM 發表

這個咁困難的任務交比你  我純開貼
我仲以為一早上咗

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-21 06:21 PM 發表

我仲以為一早上咗
有叫你叫 一鶴眼唳

回覆 引用 TOP

又有一得睇李一桐 good

回覆 引用 TOP

等左甘耐,原來真係可待!
今次12集完,我都係等齊嗮集數先睇,上次追鶴既感覺太煎熬啦

引用:
原帖由 wa893h69n65 於 2020-9-26 04:28 PM 發表

等左甘耐,原來真係可待!
今次12集完,我都係等齊嗮集數先睇,上次追鶴既感覺太煎熬啦
一出已經系出晒12集

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2020-9-26 07:11 PM 發表

一出已經系出晒12集
一早睇哂五大王變大魔王 許昌平多咗戲 表哥表弟玩完

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-26 07:18 PM 發表

一早睇哂五大王變大魔王 許昌平多咗戲 表哥表弟玩完
依套好似系本身就拍左 而CUT左既集數?

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2020-9-26 07:30 PM 發表

依套好似系本身就拍左 而CUT左既集數?
一定係一早拍哂 係點剪嘅問題, 播嘅時候剪到happy ending, 呢版跟小說bad ending 亦都係最最原本version  表哥起兵 太子自殺

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]