• 瀏覽: 3,039
  • 回覆: 26
活體 拒收架,呃運得去集運倉
會變咸魚!千其唔好淘鬥魚啊

Transistor (Game) - Giant Bomb
熱賣及精選
引用:
原帖由 56305630 於 2020-9-22 08:12 AM 發表

沒人叫你說 你是賊

95搭8
引用:
原帖由 4x6 於 2020-9-22 08:51 AM 發表

沒人叫你說 你是賊
集運個邊 check到的,過X光機先收倉,費時害死魚

Transistor (Game) - Giant Bomb
引用:
原帖由 56305630 於 2020-9-22 08:55 AM 發表

集運個邊 check到的,過X光機先收倉,費時害死魚
咩野照X光會死的嗎?我真的不知

95搭8
魚過X光機會死。。。。第一次聽,第一次知。
咁外國買魚空運,唔洗買了,空運必照x光P

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 4x6 於 2020-9-22 11:38 AM 發表

咩野照X光會死的嗎?我真的不知
佢係話集運X光check到會拒絕收貨呀

引用:
原帖由 真曼記 於 2020-9-22 12:34 PM 發表

佢係話集運X光check到會拒絕收貨呀
師兄明白我意思😘

回覆 引用 TOP

唔應該用"集運",應該用"官方直送"

引用:
原帖由 king-man 於 2020-9-22 03:22 PM 發表

唔應該用"集運",應該用"官方直送"
如果你係香港地址 ,根本下不了單 ,系統會出 寶貝失效 ,就算你下咗單, 都唔會發貨畀你

引用:
原帖由 馬爺 於 2020-9-22 03:52 PM 發表

如果你係香港地址 ,根本下不了單 ,系統會出 寶貝失效 ,就算你下咗單, 都唔會發貨畀你11636365
如系統通知不能發貨,都沒有騙你!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 56305630 於 2020-9-22 08:12 AM 發表

其實鬥魚是什麼? 用來單對單鬥?

回覆 引用 TOP

淘左2次經集運黎都冇問題!

引用:
原帖由 cheong629 於 2020-9-23 03:48 AM 發表

淘左2次經集運黎都冇問題!
唔建議其他人淘,偷偷地運始終有風險,集運個邊揸正黎做 拒收實死

上次見有師兄買鬥魚後,我都偷偷摸摸落左一單魚卵到私人集運,因想著受精卵尚不算真正生命所以膽粗粗買左,快遞入倉申報肯定係水族配件嘛~
魚卵從成都到東莞2天,東莞到香港2天,欣慰地完好無損,我估魚卵係比活魚堅強嘅。所以如果有人真係要買鬥魚--我也不十分推薦,就最好只選廣東省嘅,最好係集運倉庫附近城鎮發貨,咁樣快則2天,慢則4天一定到香港。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 56305630 於 2020-9-23 08:01 AM 發表

唔建議其他人淘,偷偷地運始終有風險,集運個邊揸正黎做 拒收實死
有間深圳嘅直送香港仲可以代收不過運費要50蚊每條魚加10蚊魚街交收!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]