• 瀏覽: 524,822
  • 回覆: 6,438
  • 追帖: 180
本主題由 YanNessIsMe 於 2020-10-20 12:36 PM 移動
引用:
原帖由 影瞳 於 2020-9-22 08:40 PM 發表

9月頭見我阿媽入左5號仔,
嚇我一跳,問佢做咩入,佢話溝淡,
我已經話同佢講匯豐根本兩頭蛇,兩邊都不討好,想溝淡扯低個均價,同搏收息,真係唔睇好。
今日佢蝕走新買個手,又倒左錢落海。 ...
so sad to 伯有

熱賣及精選
引用:
原帖由 tommy414 於 2020-9-22 08:06 PM 發表

aiya...第2頁,好吧,下次再早啲
有早有遲,師兄時間啱啱好👍

回覆 引用 TOP

又報到👣👣👣
支持大叔💪💪💪

回覆 引用 TOP

報到,支持大叔!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-9-22 08:40 PM 發表

半個鐘一就去到五六頁😂
見到獅子俾火燒,都覺得佢無運行了。。。🤷🏻‍♀️
我要快啲轉走啲錢。。。
放心,香港有存款保障,即使大貓執笠,每人每銀行保 $50萬

道德經
第八章
上善若水。水善利萬物而不爭﹐處眾人之所惡﹐故幾於道。
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。
引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-9-22 08:41 PM 發表

曾幾何時,連擁有一張病貓銀行信用卡,都覺得比有其他信用卡高級D !
唔係 AE 咭咩

道德經
第八章
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。
引用:
原帖由 big3624 於 2020-9-22 08:46 PM 發表

唔係 AE 咭咩
AE係高級中嘅高級,不是我等平民視角眼內呢。

回覆 引用 TOP

報到,支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 花郎 於 2020-9-22 08:10 PM 發表

當年股災我58蚊入左佢,後尾擺到85蚊賺一筆走人。今次跌到38我都未敢入,逃過一劫
如今不能單一抄股票,要跟窩輪短抄才有生存空間,大多數股票衹是拾級而下,生存機會渺茫!
警告:不懂抄窩輪就不要學抄,要緊貼市及學費極貴!

引用:
原帖由 big3624 於 2020-9-22 08:45 PM 發表

放心,香港有存款保障,即使大貓執笠,每人每銀行保 $50萬
大師兄如每年政府都超支4,5千億,2年後政府糧都無得出這樣存款保障就

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-9-22 08:42 PM 發表

so sad to 伯有
佢今日放左之後,
我立即同佢講,
如果真係想買銀行股,
買就買2388或3968等內銀股,
匯豐依隻野,前景唔睇好,加上佢做左咁多野(如孟晚舟事件上),情感上都唔想買佢。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-9-22 08:49 PM 發表

AE係高級中嘅高級,不是我等平民視角眼內呢。
30幾年以前 AE 真係有特別服務,例如咭主(綠咭都得)可以通過佢旅遊服務公司買機票同安排舟車服務,如叫佢安排去美國接人送去機場送返香港,再香港有舟車服務送人到屋企,當時真係得佢做到,所以畀過好多年嘅年費

道德經
第八章
引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-9-22 08:38 PM 發表

病貓及鴉片,關係密不可分。終結病貓,就像打倒神枱上的泥菩薩一樣,對真正終結愚港外部勢力起著既象徵又實際的意義。
林則徐笑到返生!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-9-22 08:52 PM 發表

如今不能單一抄股票,要跟窩輪短抄才有生存空間,大多數股票衹是拾級而下,生存機會渺茫!
警告:不懂抄窩輪就不要學抄,要緊貼市及學費極貴!
今年買晒中資股執唔少

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]