• 瀏覽: 25,181
  • 回覆: 263
引用:
原帖由 cckits 於 2020-9-23 04:12 PM 發表

呢樣唔拍得, 個樣唔拍得, 執左TVB以後只播央視啦!!!
玻璃心即係玻璃心!!!
台狗玻璃心到接受唔到譚德塞一句反駁

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 商界外圍的手袋 於 2020-9-23 04:56 PM 發表

台灣落後過hi!鄉下咁!曱甴過去耕田就最啱!
但係台灣又以為自己好發達,以為上海落後過南投鄉下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 人為惡福已遠離 於 2020-9-24 12:04 AM 發表

其實共匪餅嚴格算起來不算是餅類,而是油炸過的小吃,有點像是韭菜盒子。
共匪餅原先是大陸福州的一種點心,經過黃俊明先生改良後,交給他從大陸來的舅媽賣;來買的人開玩笑地說是共匪在賣餅,所以久而久之就叫做共匪餅了。

黃俊明從事海產生意已經有廿年,
和老婆簡麗矚在垂楊路與文化路交叉口附近開海產店,大約2006年時,從福建嫁過來的舅媽邱開秀利用白天在海產店前賣家鄉的煎餅,
家人都暱稱邱開秀是「共匪」,她賣 ...
但崩口人忌崩口碗嘛, 有個民族好介意

引用:
原帖由 紅星加盈 於 2020-9-23 08:38 PM 發表

只知勝者為王 敗者為寇
大6 遲啲賣...國民賊狗餅
民進日畜餅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ono119394 於 2020-9-23 04:17 PM 發表

理由好簡單,呆灣,好快將會成為永遠的回憶。就讓他們把握最后機會吧。
同意。好快呢d野就會消失,趁早影定,俾大家懷念

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-9-24 08:50 AM 發表

共匪好快消失,  所以要係台灣懷念?

引用:
原帖由 LauLQ 於 2020-9-23 11:41 PM 發表

共匪有乜問題,說出事實都要拉?
曱甴有乜問題,說出事實都要被打?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ac_cml 於 2020-9-24 08:49 AM 發表

但崩口人忌崩口碗嘛, 有個民族好介意
共匪國賊!D思維仲停留係內戰年代!

引用:
原帖由 人為惡福已遠離 於 2020-9-24 12:04 AM 發表

其實共匪餅嚴格算起來不算是餅類,而是油炸過的小吃,有點像是韭菜盒子。
共匪餅原先是大陸福州的一種點心,經過黃俊明先生改良後,交給他從大陸來的舅媽賣;來買的人開玩笑地說是共匪在賣餅,所以久而久之就叫做共匪餅了。

黃俊明從事海產生意已經有廿年,
和老婆簡麗矚在垂楊路與文化路交叉口附近開海產店,大約2006年時,從福建嫁過來的舅媽邱開秀利用白天在海產店前賣家鄉的煎餅,
家人都暱稱邱開秀是「共匪」,她賣 ...
如果係美國賣nigger cake呢?

引用:
原帖由 紅星加盈 於 2020-9-23 08:38 PM 發表

只知勝者為王 敗者為寇
大6 遲啲賣...國民賊狗餅
好的,老美如果真係打中國都勝者為王,吾好走去un哭訴

好味道

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ccl80 於 2020-9-23 03:03 PM 發表

tbb正漢奸,成日去台灣拍旅遊節目,唔返國內拍
返大陸拍下啲機動歷奇遊戲最好呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-9-24 08:50 AM 發表

同意,2020年前中國武統台灣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 旺季失控的科技 於 2020-9-23 04:18 PM 發表

TVB根本就係黃
睇錢份上

回覆 引用 TOP

無綫J2台播出外購旅遊節目《愛玩客之自遊神(IX)》第34集,主持人到訪台灣嘉義知名小食店「大陸妹共匪餅」

1) 外購節目
2) 旅遊節目
3) 只係個名叫「大陸妹共匪餅」咁代表咩?
你可以話J2大意咗, 無剪走去
又或者話TVB唔介意, 因為呢個真係台灣嘅一間小食或店舖
我真係唔覺得有咩問題

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]