• 瀏覽: 9,517
  • 回覆: 106
  • 追帖: 2
請教各位師兄,如果泊左係路邊一條線,冇熄匙,司機位冇落車。前後兩部車直頭司機走開左停左好耐,後來先知道係7-12am禁區。剩底條路線少少塞車。

本身一見部警車駛過身邊已經即刻抽頭走,點知佢係兩個車位前面停,阿sir落車攔住唔比走,然後話我違反交通指示牌,停左係禁區,承惠450。佢落車的時候,我已經抽頭突左半個車身出馬路。

係咪冇得拗?

引用:
原帖由 sing41 於 2020-9-24 08:44 PM 發表

請教各位師兄,如果泊左係路邊一條線,冇熄匙,司機位冇落車。前後兩部車直頭司機走開左停左好耐,後來先知道係7-12am禁區。剩底條路線少少塞車。

本身一見部警車駛過身邊已經即刻抽頭走,點知佢係兩個車位前面停,阿sir落車攔住唔比走,然後話我違反交通指示牌,停左係禁區,承惠450。佢落車的時候,我已經抽頭突左半個車身出馬路。

係咪冇得拗? ...
無得拗, 你(+前後車)仲係封左一條線, 得一條線行車, 個個都話架車有司機就無得抄, 咁7-12禁區牌即係廢

有人 $450, 沒人 $320...

Jason 的虛擬世界
引用:
原帖由 mugqq 於 2020-9-24 08:50 PM 發表

無得拗, 你(+前後車)仲係封左一條線, 得一條線行車, 個個都話架車有司機就無得抄, 咁7-12禁區牌即係廢
但係佢抄我之前 我已經想走 佢可以攔住唔比走?

引用:
原帖由 sing41 於 2020-9-24 09:57 PM 發表

正確

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sing41 於 2020-9-24 09:57 PM 發表

你走之前已經犯咗法
其他理由都係無用

乜嘢叫後來先知係禁區?
知係禁區即係犯法
你試下上庭同法官講

誇張講你打完人話先知犯法得唔得?

引用:

呢啲叫造“斷正”,冇得拗

引用:
原帖由 ntydad 於 2020-9-24 10:31 PM 發表

呢啲叫造“斷正”,冇得拗
係咪一般都係趕你走? 定開450?

你想用咩理由抝?

回覆 引用 TOP

斷正仲拗乜春,快啲交罰款喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sing41 於 2020-9-24 08:44 PM 發表

係咪冇得拗? ...
我試過同阿sir say sorry, 話頭先水滾,停左一陣,可吾可以比次機會?佢話叫左拖車未,我話而家走揸返停車場先,佢放人。

引用:

係咪冇得拗? ...
如此執法,建議你唔認罪,請清洪同你打甩佢。

引用:
原帖由 saicheuk008 於 2020-9-24 11:20 PM 發表

我試過同阿sir say sorry, 話頭先水滾,停左一陣,可吾可以比次機會?佢話叫左拖車未,我話而家走揸返停車場先,佢放人。
有時好聲氣啲,佢地會放的。抄左又吾係落佢袋。我都試過吐露港俾鐵馬捉,傾左5分鐘,最後都俾我走。

1410 15-05-2011
14:15 沙田
星期日 單T 10 場  4 勁飛馳 + 5 漸信良駒 +  7 華利多 + 11 自家威 $10

$40.00 $12,346.00
1411 15-05-2011
14:15 沙田
星期日 連贏位置Q 10 場  4 勁飛馳 + 5 漸信良駒 + 7 華利多 + 11 自家威 $10

$120.00 $3,023.00
引用:

唔抄你係人情,抄你係道理冇得拗啦

回覆 引用 TOP

事實有無泊?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]