• 瀏覽: 3,743
  • 回覆: 18
  • 追帖: 2
我聽日就要上去隔離了,而家深圳灣咁少人過關,我想問大陸關果邊查行李係咪超嚴?因為有好多親友都叫我順便幫手帶呢樣果樣上去,我怕會超額打稅!

謝謝🙏🏻

熱賣及精選
引用:
原帖由 i553041 於 2020-9-25 05:00 PM 發表

我聽日就要上去隔離了,而家深圳灣咁少人過關,我想問大陸關果邊查行李係咪超嚴?因為有好多親友都叫我順便幫手帶呢樣果樣上去,我怕會超額打稅!

謝謝🙏🏻 ...
過關有過機,但感覺唔算好嚴
我都有帶兩個名牌袋放在行理箱
一切好順利

引用:
原帖由 i553041 於 2020-9-25 05:00 PM 發表

謝謝🙏🏻 ...
唔覺特別嚴, 我8/13出發的.

14日,記得下外賣App
支付寶和微信支付

引用:
原帖由 天天外圍的主角 於 2020-9-27 05:09 AM 發表

酒店自己選?幾錢一日?
都係工作人員安排
200至300一天
南山區好似有d會比較貴

感覺海關沒有很嚴。現在剛好在隔離中,醫護人員好好。有禮貌,每天二次量體温和血壓。見到我手指貼了消毒膠布,仲問候我。好感動。 第二次隔離了,感覺所有工作人員都很好。現在新一代中國人素質,肯定比香港年輕人好多了。香港人問候人的時候都是用粗口,唉!

引用:
原帖由 快樂店小二 於 2020-9-29 05:02 PM 發表

感覺海關沒有很嚴。現在剛好在隔離中,醫護人員好好。有禮貌,每天二次量體温和血壓。見到我手指貼了消毒膠布,仲問候我。好感動。 第二次隔離了,感覺所有工作人員都很好。現在新一代中國人素質,肯定比香港年輕人好多了。香港人問候人的時候都是用粗口,唉! ...
絕對認同你...
我7月反大陸隔離,大陸醫護人員及有關職員對我地反大陸隔離的香港人好有禮貌同耐性...
掉反𨍭我9月反來香港時,在香港關攪手帶及apps那些香港職員又冇耐性,態度又差...
真係香港大陸掉轉哂

引用:
原帖由 快樂店小二 於 2020-9-29 05:02 PM 發表

感覺海關沒有很嚴。現在剛好在隔離中,醫護人員好好。有禮貌,每天二次量體温和血壓。見到我手指貼了消毒膠布,仲問候我。好感動。 第二次隔離了,感覺所有工作人員都很好。現在新一代中國人素質,肯定比香港年輕人好多了。香港人問候人的時候都是用粗口,唉! ...
港人算巴啦.

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:

謝謝🙏🏻 ...
師兄, 請問隔離完係咪只可以去廣東一帶? 其他城市可以去嗎?

引用:
原帖由 kongman 於 2020-10-4 06:21 PM 發表

師兄, 請問隔離完係咪只可以去廣東一帶? 其他城市可以去嗎?
你隔離完會有個健康碼,憑果個健康碼可以去大陸其他地方啊

引用:
原帖由 i553041 於 2020-10-4 06:26 PM 發表

收到, thanks 師兄

引用:
原帖由 i553041 於 2020-10-4 06:26 PM 發表

請問個健康碼係咪一定要微信app內先有(即係綁定咗個微信號)??……如果個微信無做實名認證,咁會點??

主題標籤 #深圳
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]