• 瀏覽: 3,479
  • 回覆: 16
  • 追帖: 2
請問各c兄:由考體能(各樣通過),到入警察學院訓練,大約要幾耐日數。感謝。

熱賣及精選
引用:
原帖由 pml 於 2020-9-25 05:04 PM 發表

請問各c兄:由考體能(各樣通過),到入警察學院訓練,大約要幾耐日數。感謝。
呢啲嘢冇固定日數,以我為例,五月考體能,六月最後面試,七月vet,九月收call,但今年係撞啱疫情,亦有一啲師兄,等咗一兩期班先至入到,所以冇固定

唔該晒。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lsam 於 2020-9-25 06:26 PM 發表

呢啲嘢冇固定日數,以我為例,五月考體能,六月最後面試,七月vet,九月收call,但今年係撞啱疫情,亦有一啲師兄,等咗一兩期班先至入到,所以冇固定 ...
其實我想問係咪所有項目都pass左,係咪一定會請,總分淨係決定請既先後次序,eg有啲人要等半年?我想知清楚啲🤔🤔

引用:
原帖由 20歲的大叔 於 2020-9-26 06:09 PM 發表

其實我想問係咪所有項目都pass左,係咪一定會請,總分淨係決定請既先後次序,eg有啲人要等半年?我想知清楚啲🤔🤔
唔一定 仲要查家宅 馬會戶口同財政
衰一樣 你考試pass哂都無用

引用:
原帖由 ni_kon 於 2020-9-26 06:25 PM 發表

唔一定 仲要查家宅 馬會戶口同財政
衰一樣 你考試pass哂都無用
vetting fail就係最後會收fail信個啲?如果vetting都pass埋呢?

引用:
原帖由 20歲的大叔 於 2020-9-26 06:28 PM 發表

vetting fail就係最後會收fail信個啲?如果vetting都pass埋呢?
其實好難知 你最多知道自己考試有無pass
有d人等左2,3期先收到fail信
但到最後都唔知自己衰咩

回覆 引用 TOP

從你申請到真係請你,一般半年左右。但都有一年幾先請既例子,不過係極少數

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 20歲的大叔 於 2020-9-26 06:09 PM 發表

呢樣野我都唔肯定,但Madam有講過會計分,今期啲人質素高啲嘅分數就自然會高啲,10個人見工,9個高分,門檻自然高左,呢啲真係好睇彩數同埋你面試嘅表現,都係果句,盡自己最大努力

回覆 引用 TOP

我由申請到收CALL, 12個星期

回覆 引用 TOP

請問面試當日是否知道結果如何?。即過唔過到關。感謝!

引用:
原帖由 pml 於 2020-10-6 03:57 PM 發表

請問面試當日是否知道結果如何?。即過唔過到關。感謝!
小組面試係即日會知結果,FIB如果叫你打指模,即係過左FIB,如果叫你翻屋企留意email等消息,即係過唔到FIB

明白,唔該曬。

回覆 引用 TOP

利用社交媒體認識警隊

苦樂有兩個純數字密碼太複雜

改密碼失敗,唔見咗苦樂

正正當當揾錢最辛苦﹗battle of birthday  苦樂

一個密碼簡單足夠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lsam 於 2020-9-25 06:26 PM 發表

呢啲嘢冇固定日數,以我為例,五月考體能,六月最後面試,七月vet,九月收call,但今年係撞啱疫情,亦有一啲師兄,等咗一兩期班先至入到,所以冇固定 ...
我現職
得個知字入面有幾多班
定得細線

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]