• 瀏覽: 45,540
  • 回覆: 89
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 十五九十 於 2020-9-28 09:06 PM 發表

我2號就去會一會佢,邊間房?
Pm

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-9-28 09:26 PM 發表

幾年前銅鑼灣noway都奶過野,入廁所玩拍門開鎖........
可否講下..

唱K話要帶mask係咪呀?

其實講邊間

有冇用條脷黏你?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheuknam1011 於 2020-9-28 11:06 PM 發表

可否講下..
幾年前小學聚會係銅鑼灣NOWAY搞, 果日係有埋K BEFFET, 總人數有15個左右, 自12點後開始有人走人又話番工又話攰等等啦。
去到3點鐘時已經得番5個人, 由於果日有飲酒, 我就有入TOILET想湯, 第一次入去入左好耐望住個屎塔, 想嘔又嘔唔到, 咪企係到算囉, 點知我其中一個同學就拍門:
同學: 啪啪啪....餵XXX你係咪係入面呀
我: 係呀, 而加出黎(我以為佢想去廁所所以就立即開門出番黎)
出左去後坐左一陣, 發覺真係好辛苦好想嘔, 於事我又走入去廁所, 今次係望住個洗手盤塊鏡, 見到自己塊面紅晒但又嘔唔出個胃頂住頂住, 隔左5分鐘我都係嘔唔出, 正打算又出番去啦, 點知就聽到3下啪啪啪, 咁我下意識就認為又有同學想去廁所, 我都唔好意思成日係廁所入面鳩等, 所以又立即開門!

打開左門之後好自然就問, 餵邊個岩岩敲我門呀係咪去廁所呀咁啦, 點知佢地幾個坐到遠一遠話冇人去敲門WO, 個個坐晒係到!  我都覺得奇怪, 因為由啪啪啪3下之後我已經第一時間開門, 照計無理由可以走得咁快返回原位, 佢地當時坐既位置距離個廁所比較遠, 果間房算係一間大房長方型既。咁佢地咁講我咪咁聽囉, 話冇敲個門! 但我最後都強調多次唔係WO真係敲左3下門WO, 當時我仲未意識到係撞鬼! 我只係覺得可能我真係聽錯! 始終呢D事好少發生係我身上!

到隔左幾個字, 我個胃頂住頂住, 心諗今次我入去一定要扣喉夾硬嘔, 唔想再拖落去, 正當我想鎖埋對門果時, 果粒鎖門制禁極都禁唔到落去, 最後要大大力一下禁先鎖到, 我再次望住塊鏡我而加準備扣喉, 就係呢個時候又有人敲門3下, 係好清楚3下因為個力度已經比之前大力左, 門鎖仲識旭好似出面有人開我個鎖咁, 呢下我識驚啦, 我知應該係真係撞鬼, 所以我好快手咁一下開門就出番去, 開完門之後佢地又係坐係遠處位置! 呢下好明顯奶晒野, 因為啪啪啪之後門鎖旭, 接住落黎果1秒我已經開門, 就算真係有人玩我都冇理由可以咁快回到原位, 所以我幾肯定係有隻鬼玩緊我! 之後都冇乜特別事發生了, 直到6點NOWAY要清客走就走人!

去過果間NOWAY都知, 間野又黑又殘又冇裝修, 佢D房門仲係用緊舊式既木門, 上面圓圓地果隻, 呢間野前身應該係類似酒店咁, 因為間NOWAY唔係好似平時街見到果D咁實實在在有條樓梯上去咁, 佢個門口係好似一個酒店大堂咁, 有條好豪華既樓梯, 側面先係一間間冇客黑晒既K房, 個部升降機係最角落頭好Q鬼鼠, 總之成間野成間鬼屋咁!

引用:
原帖由 cm923 於 2020-9-28 10:01 PM 發表

成日黑媽媽…陰地😱
正想講, 唔興唱k 好耐

美針某分店, 係mall入面,長年都燈光昏暗
最憎去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheuknam1011 於 2020-9-27 09:58 PM 發表

今日去左果度唱k,熟荃灣一定知邊間,我地總共得2個人
下午2點左右入去唱,入唱左兩個鐘都冇咩問題,係音響差啲
到左4點左右果時,未到我唱,我就坐左喺梳化禁電話
突然右邊有"人"好大力吹左我一吓右邊面(近的水)
我係聽到有吹果吓嘅氣聲同風聲,同我嘅距離感覺只有一兩寸左右,力度同感覺有啲似吹蠟燭果種
但我右邊係牆,亦都冇人...
有諗過冷氣或者風機,但應該會吹頭頂,唔會吹耳仔
距離同力度 ...
😱

回覆 引用 TOP

嚇死人

回覆 引用 TOP

K room always have story

做個朋友,無乜好驚吖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheuknam1011 於 2020-9-27 09:58 PM 發表

今日去左果度唱k,熟荃灣一定知邊間,我地總共得2個人
下午2點左右入去唱,入唱左兩個鐘都冇咩問題,係音響差啲
到左4點左右果時,未到我唱,我就坐左喺梳化禁電話
突然右邊有"人"好大力吹左我一吓右邊面(近的水)
我係聽到有吹果吓嘅氣聲同風聲,同我嘅距離感覺只有一兩寸左右,力度同感覺有啲似吹蠟燭果種
但我右邊係牆,亦都冇人...
有諗過冷氣或者風機,但應該會吹頭頂,唔會吹耳仔
距離同力度 ...
鬼唔會吹耳仔就算

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 COW2323 於 2020-9-28 11:26 PM 發表

唱K話要帶mask係咪呀?
係,但如果唔戴都冇人理

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iou008 於 2020-9-29 01:12 AM 發表

其實講邊間
Pm

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-9-29 01:26 AM 發表

幾年前小學聚會係銅鑼灣NOWAY搞, 果日係有埋K BEFFET, 總人數有15個左右, 自12點後開始有人走人又話番工又話攰等等啦。
去到3點鐘時已經得番5個人, 由於果日有飲酒, 我就有入TOILET想湯, 第一次入去入左好耐望住個屎塔, 想嘔又嘔唔到, 咪企係到算囉, 點知我其中一個同學就拍門:
同學: 啪啪啪....餵XXX你係咪係入面呀
我: 係呀, 而加出黎(我以為佢想去廁 ...
多謝分享!!
諗啲/睇啲好嘔心嘅野會易啲嘔..

正題,勁,仲繼續留到天光。。。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右