• 瀏覽: 18,370
  • 回覆: 162
  • 追帖: 2
機器係死的 人是活的  VAR只是讓球證說三道四的一個藉口

兩支波都不是我杯茶 先講曼聯場波 場波都完仲V物鬼R 不過睇返球例 就算球證吹哨完場 只要佢一日未行出足球場一步 VAR和視頻員可以提醒球證吹哨完場前的問題球 包括曼聯場波最後的12碼 如果用返VAR準則 係完全通行

但機器是死的 人是活的 想呢條RULE出黎的人我相信精神係有少少問題 或 佢根本未踢過波 試問場波都完 仲覆咩桌? 如果尋日球證剛好在球場同和球員傾多兩句 或 大大步離場 會否是兩個結果呢?

熱刺個球我認為紐記越位在先 而手球根本係低能 先講成5,6分鐘後球證先後知後覺吹返轉頭 相信睇過A LEAGUE絕對不會是新鮮事 入左波後重新開波踢左成5分鐘先吹返個入球無效 熱刺呢一球個球員跳起 唔通你叫佢縮埋對手或用隻手揸住陽具起跌咩 , 你講個球員正面手球我覺得無野好講 一定係手球 不過個球員背住身...... 呢個MOMENT真係考驗個球證經驗 熱刺呢場就判左有效 不過唔知第二個球證會不會咁判呢?

2日了 2日VAR也讓英超成為笑話

熱賣及精選
VAR大過球證就已經講明係咩,黑房入面嘅人做咩都得,已經好清楚玩邊科了

引用:
原帖由 qianjun333 於 2020-9-27 11:47 PM 發表

VAR大過球證就已經講明係咩,黑房入面嘅人做咩都得,已經好清楚玩邊科了
在今季, VAR唔大過球證。
VAR 只會提醒球證, 球證及後會重睇返鏡頭先作最終決定。
這和上季完全不同。

引用:
原帖由 藍斯貝利 於 2020-9-27 11:40 PM 發表

機器係死的 人是活的  VAR只是讓球證說三道四的一個藉口

兩支波都不是我杯茶 先講曼聯場波 場波都完仲V物鬼R 不過睇返球例 就算球證吹哨完場 只要佢一日未行出足球場一步 VAR和視頻員可以提醒球證吹哨完場前的問題球 包括曼聯場波最後的12碼 如果用返VAR準則 係完全通行

但機器是死的 人是活的 想呢條RULE出黎的人我相信精神係有少少問題 或 佢根本未踢過波 試問場波都完 仲覆 ...
熱刺場波冇睇,
但曼聯場波, 你的COMMENT 不能同意。
事實上全世界用VAR 的比賽都有可能出現曼聯場波的情況。
英超只是咁好彩第一次出現, 而我相信第二, 第三次也會出現包括英超在內的各大用VAR 的聯賽身上, 因為如你所講, 球證係跟足IFAB的規定。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2020-9-27 11:52 PM 發表

在今季, VAR唔大過球證。
VAR 只會提醒球證, 球證及後會重睇返鏡頭先作最終決定。
這和上季完全不同。
交戲唔通唔駛交,仲好似上季咁你話就係
你估班球證比間黑房話事佢舒唔舒服?
下面過個有牌,上面間房係咩人都得,打電話問功課又得
再咁搞落去遲早出事

水晶宮手球,我都覺得有問題

引用:
原帖由 qianjun333 於 2020-9-27 11:57 PM 發表

交戲唔通唔駛交,仲好似上季咁你話就係
你估班球證比間黑房話事佢舒唔舒服?
下面過個有牌,上面間房係咩人都得,打電話問功課又得
再咁搞落去遲早出事 ...
唔用VAR, 就會變返以前咁, 上帝之手又得, 入左當唔入又得, 無越位當越位又得。
真係想咁?

有無手球?有就點球。補漏有乜問題。成日話var點點大部份人其實係希望假球同黑哨繼續影響賽果

引用:
原帖由 LimaW 於 2020-9-28 12:00 AM 發表

水晶宮手球,我都覺得有問題
球例係咁寫都冇計。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2020-9-28 12:04 AM 發表

唔用VAR, 就會變返以前咁, 上帝之手又得, 入左當唔入又得, 無越位當越位又得。
真係想咁?
宜家咪衰過以前囉
以前仲可以搵藉口係擋住視線同球證係人,係球場一部份
宜家呢?有間房有哂機器都錯到離晒譜,你仲搵到咩藉口走兜?到底幾多次連在場球證都唔知var 吹乜?
你唔係比人睇到你公平,而係更加比人睇到你好想操控球賽

只要一有位入就道德譴責
最好樓主認為以前既情況係完美,重回以前最好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qianjun333 於 2020-9-28 12:10 AM 發表

宜家咪衰過以前囉
以前仲可以搵藉口係擋住視線同球證係人,係球場一部份
宜家呢?有間房有哂機器都錯到離晒譜,你仲搵到咩藉口走兜?到底幾多次連在場球證都唔知var 吹乜?
你唔係比人睇到你公平,而係更加比人睇到你好想操控球賽 ...
今季真係差過之前咩?
手球改左例WOR,

吹返轉頭真心onx

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?

回覆 引用 TOP

一個識用錢買球證,得到費sir真傅
一個臭口組組長,長期吊球證
所以咁嘅判罰合情又合理

回覆 引用 TOP

今年英超VAR好過上年多多聲, 暫時基本上都正路及合理。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]