• 瀏覽: 4,747
  • 回覆: 62
  • 追帖: 1
膠層必須正視,從速釋放後生仔上位~

10.22 BNO Bill 二讀,期待恢復英國人身份~
熱賣及精選
反映出女人係易上位好多

小花多到我都唔知揀邊個

近年TVB太多中生,甚至老生
反而太缺乏小生

小生荒比花旦荒更加嚴重

引用:
原帖由 桐谷美玲 於 2020-9-29 12:12 PM 發表

近年TVB太多中生,甚至老生
反而太缺乏小生

小生荒比花旦荒更加嚴重
搞到石修要溝女,三哥要拍拖;你話幾有亂倫感呢!

回覆 引用 TOP

其實小生應該要幾多歲以下先算係?

引用:
原帖由 天天在觀目 於 2020-9-29 03:15 PM 發表

其實小生應該要幾多歲以下先算係?
<35

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nigelraphe 於 2020-9-29 10:50 AM 發表

反映出女人係易上位好多
唔係掉轉左咩?
小生愈少,就會愈易上位咩?
因為少,會令觀眾易注意到

引用:
原帖由 明日珍貴的主題 於 2020-9-29 03:44 PM 發表

唔係掉轉左咩?
小生愈少,就會愈易上位咩?
因為少,會令觀眾易注意到
理論上你啱,弊在無線搵老生頂上呢!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-9-29 04:02 PM 發表

理論上你啱,弊在無線搵老生頂上呢!
近年無線寧願搵中生甚至老生,擔正啲劇收視仆晒直
都唔夠膽捧年輕小生

要知道80年代五虎將,黃日華劉德華梁朝偉果班,二十出頭就擔正
90年代古天樂鄭伊健25歲擔正,古天樂仲要23歲先加入TVB(古天樂點解咁遲先加入TVB,相信原因好多人都知)
00年代奧運六星,林峯同黃宗澤,23歲就擔正

搵金城安,朱凌,阿壯去捧都唔錯呀

最鐘意的車款始終是MCW,
其次是E蛇龍,ZF密龍,
之後排名不分先後有
絕大部份冷龍/冷鷹
(尤其銀柱AD,新記布牌DA,
城記8XX),
三菱,MAN,
仲有部份ATE,歐三躉,ASU

回覆 引用 TOP

花旦有港姐補給,自從港男停左,小生就更缺

花旦較易搵,年年選美都有一堆,香港先生質素比較參差。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 桐谷美玲 於 2020-9-29 04:57 PM 發表

近年無線寧願搵中生甚至老生,擔正啲劇收視仆晒直
都唔夠膽捧年輕小生

要知道80年代五虎將,黃日華劉德華梁朝偉果班,二十出頭就擔正
90年代古天樂鄭伊健25歲擔正,古天樂仲要23歲先加入TVB(古天樂點解咁遲先加入TVB,相信原因好多人都知)
00年代奧運六星,林峯同黃宗澤,23歲就擔正 ...
古天樂當時靚仔到咁養眼我係高層都即刻捧啦

Bosco 同林峯勝在早入行做幾年甲乙丙上主角位都仲係好後生

顧定軒唔錯,應該簽。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]