• 瀏覽: 26,852
  • 回覆: 140
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 笑看人生2018 於 2020-10-3 09:14 PM 發表

我諗起想食🤪搭車都落去食
有無咁好味
佢新開的時候,轉間都十幾年前??我只食過一次,兩次頂籠...嗰頭我會揀豬骨粥,糯米飯,如果有開

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
熱賣及精選
引用:
原帖由 紂王馬 於 2020-10-4 01:04 PM 發表

我都好鍾意去澳門玩,一年幾次,但疫情之後冇得去了😕
疫情我都無得返香港

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 笑看人生2018 於 2020-10-5 12:34 AM 發表

我知道系氹仔,吾知有冇燕窩撻食喎😂😂😂
你無食過咩

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-10-5 12:57 AM 發表

你無食過咩
尼D綽頭野,曾經食過,朋友買返嚟,所以吾知叫乜名

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-9-29 08:47 PM 發表

之前大家討論過澳門豬扒包邊度好食,今次跟大家分享一間豬仔包確實做得十分出色的茶餐廳,位於筷子基,經澳門版師兄介紹決心品嚐。

點了西洋腸包,西洋腸就正常沒甚麽特別,咬落豬仔包,心哇賽了一聲,外在鬆脆,包芯很軟,脆到麵包上面的粉都爆,爽,這就是我喜歡的新鮮感覺。

熱奶茶茶味夠濃奶量適中,跟香港有得比。我很少讚奶茶,呢杯可以。

再來一個鷄絲油麵辣沙。唔錯!口味對了。我一直在尋找往昔食過一樣正的星加 ...
洋腸港女喜歡

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-9-29 08:47 PM 發表 
之前大家討論過澳門豬扒包邊度好食,今次跟大家分享一間豬仔包確實做得十分出色的茶餐廳,位於筷子基,經澳門版師兄介紹決心品嚐。

點了西洋腸包,西洋腸就正常沒甚麽特別,咬落豬仔包,心哇賽了一聲,外在鬆脆,包芯很軟,脆到麵包上面的粉都爆,爽,這就是我喜歡的新鮮感覺。

熱奶茶茶味夠濃奶量適中,跟香港有得比。我很少讚奶茶,呢杯可以。

再來一個鷄絲油麵辣沙。唔錯!口味對了。我一直在尋找往昔食過一樣正的星加 ...
版主 : 有冇啲澳門土生菜介紹、 非洲雞嗰類?
https://www.macaotourism.gov.mo/ ... d-portuguese-dishes

引用:
原帖由 笑看人生2018 於 2020-10-5 11:42 AM 發表

尼D綽頭野,曾經食過,朋友買返嚟,所以吾知叫乜名
澳門人點都要食一、兩次,通常陪香港親友先食,啲燕窩蛋撻唔平。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 嫖、賭、飲、吹 於 2020-10-5 04:28 PM 發表

洋腸港女喜歡
連版主都整古。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-10-5 10:26 PM 發表

澳門人點都要食一、兩次,通常陪香港親友先食,啲燕窩蛋撻唔平。
對!一次起兩次止🤫🤫🤫

我覺得傳統D好食🤪(滄洲,美式)行過都會買😋😋😋

引用:
原帖由 嫖、賭、飲、吹 於 2020-10-5 04:32 PM 發表

版主 : 有冇啲澳門土生菜介紹、 非洲雞嗰類?
https://www.macaotourism.gov.mo/zh-hant/article/taste-of-macao/macanese-and-portuguese-dishes
嫖賭飲吹師兄,

我好少出去食葡國菜,好乸利架!
我們自己屋企煮 當然唔係我煮啦。

分享你看昨晚家常便飯,葡式燴海鮮。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 笑看人生2018 於 2020-10-5 10:30 PM 發表

我覺得傳統D好食🤪(滄洲,美式)行過都會買😋😋😋
滄洲?蛋撻?唔識
美式蛋撻係點?

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
滄州餅店系十月初五街,美式餅店系連勝馬路近竹林寺,筷子基都有,路過可以一試,(平靚正)

引用:
原帖由 笑看人生2018 於 2020-10-5 11:23 PM 發表

滄州餅店系十月初五街,美式餅店系連勝馬路近竹林寺,筷子基都有,路過可以一試,(平靚正)
哦哦,滄州餅店未食過吖,可能我真係好少去嗰頭。

美式餅店啲蛋撻食咗好多年 豬仔包唔錯。
我以為你講美國式的蛋撻,歐洲式蛋撻其實好難食,又硬又凍...都係中國人整蛋撻夠香滑。

青洲圖書館旁邊,同雀仔園,嗰個位置唔識講,天橋扶手電梯下面更好食啊。

夜啦,聽日再傾!

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-10-5 10:36 PM 發表

嫖賭飲吹師兄,

我好少出去食葡國菜,好乸利架!
我們自己屋企煮 當然唔係我煮啦。

分享你看昨晚家常便飯,葡式燴海鮮。
巧多海鮮……正

提示:支持鍵盤翻頁左 右