• 瀏覽: 7,985
  • 回覆: 59
  • 追帖: 1
今年印象中都好似未買過鞋⋯⋯

雖然價錢減得幾勁,但呢半年除咗NB果對元祖灰327,冇乜邊對睇得上眼⋯⋯

今日見到有對鞋熟口熟面咁嘅

原來係我四十年前著過嘅第一對Reebok, 我人生中第一對跑鞋,當年喺摩理臣山道馬拉松買嘅,未比太古收購之前,印象中係由一對英國人夫婦經營,鋪仔細細,凈賣跑步嘢

Re-model過,同當年原版有出入

我當年買嘅係呢隻色

但我揀咗對比較山系嘅顏色

鞋面由猄皮,尼龍同皺布組成

呢啲色襯吓山系或者worker look都唔錯嘅

今日呢對鞋賣590蚊

但40年前,我記得佢賣210蚊

簡直反通漲

上次著呢對鞋果陣重係細蚊仔,再著時已經變咗條老坑⋯⋯⋯⋯

目標人物
引用:
原帖由 傲骨 於 2020-10-2 09:09 PM 發表

classic款幾時都興,我以前無錢買名牌波鞋,只著yasaki咋🙄
以前Yasaki都係貴野嚟㗎!

目標人物
引用:
原帖由 傲骨 於 2020-10-2 09:21 PM 發表

但我第一對波鞋係lotto,我勁鍾意因為係大哥送比我既
Lotto意大利嘢,細個我哋叫佢做單眼盲公⋯

目標人物
引用:
原帖由 傲骨 於 2020-10-2 09:28 PM 發表

我記得係兩個四方形,點解會叫單眼佬既?
以前有個嘜頭係有個人單起隻眼

目標人物
引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2020-10-2 21:04 發表

今年印象中都好似未買過鞋⋯⋯

雖然價錢減得幾勁,但呢半年除咗NB果對元祖灰327,冇乜邊對睇得上眼⋯⋯

今日見到有對鞋熟口熟面咁嘅

原來係我四十年前著過嘅第一對Reebok, 我人生中第一對跑鞋,當年喺摩理臣山道馬拉松買嘅,未比太古收購之前,印象中係由一對英國人夫婦經營,鋪仔細細,凈賣跑步嘢

Re-model過,同當年原版有出入

我當年買嘅係呢隻色

但我揀咗對比較山 ...
我都諗住買..........你有冇見到佢呢個colorway?

https://www.youtube.com/watch?v= ... ab_channel=HesKicks

there is nothing either good or bad, but thinking makes it so.
don't argue with idiots. they'll drag you down to their level and beat you with experience.
引用:
原帖由 joemanstar 於 2020-10-3 06:29 PM 發表

我都諗住買..........你有冇見到佢呢個colorway?

https://www.youtube.com/watch?v=PD60-wR837M&ab_channel=HesKicks

全白呢隻色冇香港同大陸份,應該比其他國家包咗⋯

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2020-10-3 18:34 發表

全白呢隻色冇香港同大陸份,應該比其他國家包咗⋯
end要hkd649+shipping.....
我睇定D, 不過應該會今個月內入手.........

there is nothing either good or bad, but thinking makes it so.
don't argue with idiots. they'll drag you down to their level and beat you with experience.
引用:
原帖由 joemanstar 於 2020-10-3 07:12 PM 發表

end要hkd649+shipping.....
我睇定D, 不過應該會今個月內入手.........
咁都唔算過分⋯⋯

大地山系,係幾好睇。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2020-10-3 19:18 發表

咁都唔算過分⋯⋯
如果呢個款好似之前pumpfury有埋boost, 應該會更正..........

引用:
原帖由 joemanstar 於 2020-10-4 12:32 PM 發表

如果呢個款好似之前pumpfury有埋boost, 應該會更正..........
Pump fury x boost我都有對元祖色

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]