• 瀏覽: 7,851
  • 回覆: 50
同事爭人大耳窿打到黎公司,大頭照還錢信都收埋,條友唔聽大耳窿電話,之後喪比大耳窿133打去其他熱線騷擾同事
甚至打黎話自己係果個同事,扮熟想搵你借錢,但傻既都知佢係假扮,真人係不遠處飲緊水,
不停騷擾唔知係想曲線抺黑呢個人影像,制造壓力想佢快啲還錢定想點!
但老闆知道後就決定要佢自行了斷,失業斷米路咪更加還唔到錢,第時連人都走埋又要周圍刮過佢,
咁搞法對大家都無好處,啲大耳窿到底諗緊乜?

熱賣及精選
D大耳窿真係讀得書少
其實應該順便開拓商機
Sale下有咩借錢plan

引用:
原帖由 宅男有野講 於 2020-10-7 07:32 AM 發表

D大耳窿真係讀得書少
其實應該順便開拓商機
Sale下有咩借錢plan
咁條友連第一筆錢都無本事還,
仲點sell佢其它借錢plan呢

引用:
原帖由 20170414 於 2020-10-6 06:26 PM 發表

同事爭人大耳窿打到黎公司,大頭照還錢信都收埋,條友唔聽大耳窿電話,之後喪比大耳窿133打去其他熱線騷擾同事
甚至打黎話自己係果個同事,扮熟想搵你借錢,但傻既都知佢係假扮,真人係不遠處飲緊水,
不停騷擾唔知係想曲線抺黑呢個人影像,制造壓力想佢快啲還錢定想點!
但老闆知道後就決定要佢自行了斷,失業斷米路咪更加還唔到錢,第時連人都走埋又要周圍刮過佢,
咁搞法對大家都無好處,啲大耳窿到底諗緊乜? ...
收數公司唔一定係大耳窿/高利貸
但你同事爭錢唔還呢一樣就好肯定

好明顯就係
反正收唔到
我都唔俾你好過
既然你有工返都唔肯還
咪攪到你無嘢做囉
起碼順番條氣

講堅既.......我接過

我叫條大耳窿傳張借據黎......再轉交比老闆處理

引用:
原帖由 20170414 於 2020-10-6 06:26 PM 發表

我又聽過收數佬話點解要搞佢份工,佢話反正你有工做都唔還錢啦,咁做乜仲要顧住你份工

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2020-10-7 10:54 AM 發表

我又聽過收數佬話點解要搞佢份工,佢話反正你有工做都唔還錢啦,咁做乜仲要顧住你份工
呢個係真話
但好少會咁玩
因會希望債仔或多或少咁都還一點
因為追到有佣分

但條債仔唔還錢之餘仲串
就一定會咁玩佢
追債的都是打工仔
老闆收唔番條數
關佢Q事

有份工都唔肯還,大耳隆唯有同你同事攬炒

引用:

上到嚟公司貼大頭照?你同事好冇品轉比其他人都有架?

引用:
原帖由 H2O- 於 2020-10-7 05:43 PM 發表

係,佢有返工有出糧應該要還錢。

引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-7 05:54 PM 發表

上到嚟公司貼大頭照?你同事好冇品轉比其他人都有架?
寄封信過黎,裡面有佢身份証副本SHOW得個名,個頭放超大,下面寫住欠債還錢果啲囉!

引用:
原帖由 H2O- 於 2020-10-7 05:43 PM 發表

佢走左都算,而家怕財仔唔信條友已經無做,仲係咁打黎滋擾同事。

引用:
原帖由 20170414 於 2020-10-7 06:31 PM 發表

寄封信過黎,裡面有佢身份証副本SHOW得個名,個頭放超大,下面寫住欠債還錢果啲囉!
佢走咗依家仲騷擾公司?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]