• 瀏覽: 151,274
  • 回覆: 936
  • 追帖: 41
引用:
原帖由 kwoksai960 於 2020-10-7 10:39 PM 發表

我做輪班工作,今日被編放假,
所以看申請表填了什麼,便趁今天準備好,不是專程拿假的。
估唔到咁多野要印.....
係囉, 全部要一式兩份, 一正一副

引用:
原帖由 Connieeeeeee 於 2020-10-7 11:02 PM 發表

我求其帶張中五畢業證書同大學證書就算。唔會帶大學成績。利d咁嘅低級中四工。唔洗帶咁多啦
人地寫明要有埋學校成績表正副本, 你有冇睇到EMAIL嫁呀大學生

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-10-7 11:41 PM 發表

係囉, 全部要一式兩份, 一正一副
今日重印多幾張,萬一ACO衰左,重黎多次CA。
或者衰D....下屆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-10-7 11:44 PM 發表

人地寫明要有埋學校成績表正副本, 你有冇睇到EMAIL嫁呀大學生
我都想知如果有大學證書
仲使唔使帶學校成績表?
佢咁寫:學歷證書的正本和副本,包括學校成績表,證明你已修畢中四課程或具同等學歷,而修讀科目包括數學;以及中英語文能力達到相等於中四程度的水平。

*或具同等學歷* 會考證書同大學畢業證書應該ok?

引用:
原帖由 Connieeeeeee 於 2020-10-7 11:06 PM 發表

你點知我冇睇。我冇睇點知係停車場大樓
因為Email有寫明地點是"停車場",所以唔洗地圖都知。

引用:
原帖由 雨中貴重的寶寶 於 2020-10-7 11:56 PM 發表

我都想知如果有大學證書
仲使唔使帶學校成績表?
佢咁寫:學歷證書的正本和副本,包括學校成績表,證明你已修畢中四課程或具同等學歷,而修讀科目包括數學;以及中英語文能力達到相等於中四程度的水平。

*或具同等學歷* 會考證書同大學畢業證書應該ok? ...
最好帶中四成績表啦, 帶中四係證明你讀過中四數學, 帶大學成績表證明你語文能力等等, 所以以我理解成績表係一定要帶!
唔係一張畢業證書就大晒

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-10-8 12:09 AM 發表

最好帶中四成績表啦, 帶中四係證明你讀過中四數學, 帶大學成績表證明你語文能力等等, 所以以我理解成績表係一定要帶!
唔係一張畢業證書就大晒
下?真架?會考證書嘅數學合格都唔夠?
因為我應該好難搵返中學成績表 哈哈

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-10-7 11:44 PM 發表

我係好老。所以會考。有成績

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中貴重的寶寶 於 2020-10-7 11:56 PM 發表

我都想知如果有大學證書
仲使唔使帶學校成績表?

*或具同等學歷* 會考證書同大學畢業證書應該ok? ...
see. that's why我話我只帶會考證書。大學只帶個畢業證書

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwoksai960 於 2020-10-8 12:04 AM 發表

因為Email有寫明地點是"停車場",所以唔洗地圖都知。
我真係開過個attachments 架。有地圖。但我唔係坐輪椅。我想知邊個地鐵出口最近。唉…點解問一樣野。我要解釋咁多。唉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-10-8 12:09 AM 發表

唔係一張畢業證書就大晒
中四係幾十年前嘅事。一早去左堆田區

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中貴重的寶寶 於 2020-10-8 12:22 AM 發表

會考一定夠。唔好理人地點講啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中貴重的寶寶 於 2020-10-8 12:22 AM 發表

當然你帶會考有數學合格既證書係OK
重點係唔好只帶畢業證書就算

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Connieeeeeee 於 2020-10-7 11:02 PM 發表

我求其帶張中五畢業證書同大學證書就算。唔會帶大學成績。利d咁嘅低級中四工。唔洗帶咁多啦
我唔知今年封interview email內容有冇改過,2018嗰屆係寫明要學歷證書正本及副本,包括學校成績表。最好佢列明要帶啲乜嘢你就帶齊,帶漏左你係要走多轉去補返俾GGO。

引用:
原帖由 kwoksai960 於 2020-10-7 21:44 發表

睇左Map,搭巴士一程。
不過都係要計一計時間,雖然係下午去。

還有,我有証書係A3咁大,想知那裡有畫筒買?
今日開始天氣轉凍,到時可能要Full suite去呢 ...
我個陣都係下午,
搭巴士就最方便.

正常文具店會有, 可以去睇下!
個陣我1月考. 我都冇full suite
係加左件外套仔

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]