• 瀏覽: 151,306
  • 回覆: 936
  • 追帖: 41
引用:
原帖由 標兄 於 2020-11-30 07:02 PM 發表

其實報文書總會技能測試班有冇用?
我見佢費用550元,試題又冇得拿做。
頭先打去問話吾可以電話報名,只係話網上申請仲要入埋數
上年我打去問都可以電話報名,點解今年吾可以電話報名JE
一定有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 標兄 於 2020-11-30 07:02 PM 發表

其實報文書總會技能測試班有冇用?
我見佢費用550元,試題又冇得拿做。
頭先打去問話吾可以電話報名,只係話網上申請仲要入埋數
上年我打去問都可以電話報名,點解今年吾可以電話報名JE
因為我今年第一次考,所以我覺得有用,但真係報一次就ok.
面試班我都有參加,尤其情景題部份,上過堂就會知道點答比較適合.

引用:
原帖由 無名ABC 於 2020-11-30 08:48 PM 發表

我自己幾年前上過覺得無乜用,可以慳返啲錢
咁吾報算最憎D試題冇得拿返屋企
網上報名又麻煩,又要入數先SEND EMAIL

引用:
原帖由 christy0790 於 2020-11-30 10:24 PM 發表

面試班我都有參加,尤其情景題部份,上過堂就會知道點答比較適合.
我想問你點報名,係吾係填完FORM同入數紙SEND EMAIL俾佢
隔幾累打電話通知你話收到入數紙

引用:
原帖由 標兄 於 2020-11-30 11:40 PM 發表

聽聞無筆記派

回覆 引用 TOP

文總面試班有冇筆記派?

引用:
原帖由 christy0790 於 2020-11-30 10:24 PM 發表

我兩樣都有上。電腦同面試。我覺得有用。就算唔係中晒。但有個心理準備。個人定好多。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 標兄 於 2020-11-30 11:40 PM 發表

去一次銀行姐。之後用手機影收據send email.好easy.只係唔鐘意佢面試班分2日

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 標兄 於 2020-11-30 11:44 PM 發表

我想問你點報名,係吾係填完FORM同入數紙SEND EMAIL俾佢
我好鬼緊張。我一入左錢。即刻send email連scan收據。即刻打俾佢地confirm.佢地長期有職員。我覺得好方便喎。但你地要報就快。因為佢間房好細。一星期又好似得2班。好快滿。你錯過左。下一班可能已經喺你interview之後

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Zeo123 於 2020-11-30 11:57 PM 發表

文總面試班有冇筆記派?
冇。我地嗰時個個帶本簿。係咁寫notes

引用:
原帖由 fb0a5ed882ad22 於 2020-12-1 02:43 AM 發表

冇。我地嗰時個個帶本簿。係咁寫notes
咁我要帶本簿去, Thx,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 標兄 於 2020-11-30 11:44 PM 發表

先打電話去問有冇位光,如果有就用ebanking過數,再填form連同入數紙email過去,其實半個鐘內搞掂. 文總收到email會即日打返比你confirmed.
面試班一定要收到ggo個interview email至可以報名.

回覆 引用 TOP

死肥西樓主可能中左武漢肺炎, 唔係唔會潛左咁多日水

引用:
原帖由 吳嘉晉好波 於 2020-12-1 06:32 PM 發表

同你一樣囉 中左美國愛滋

引用:
原帖由 吳嘉晉好波 於 2020-12-1 06:32 PM 發表

我係樓主呀。我成日唔記得password所以昨日用左另一個account.我昨日解釋左。你睇到嗎?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]