• 瀏覽: 27,632
  • 回覆: 257
  • 追帖: 23
大家好.開多一個topic. 大家可以交流下面試點準備同注意地方。

我今日先收到今個月27號面試。大家都係喺上環停車場嗎?

你地點準備?我諗住今日開始睇多d新聞。記下政府個架構。人地問起邊個係政務司司長都識答丫。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Connieeeeeee 於 2020-10-6 10:22 PM 發表

大家好.開多一個topic. 大家可以交流下面試點準備同注意地方。

我今日先收到今個月27號面試。大家都係喺上環停車場嗎?

你地點準備?我諗住今日開始睇多d新聞。記下政府個架構。人地問起邊個係政務司司長都識答丫。 ...
終於比你等到喇恭喜你

恭喜你呀~你幾時st?

引用:
原帖由 雨中貴重的寶寶 於 2020-10-6 10:57 PM 發表

恭喜你呀~你幾時st?
我記得啦 你都係同我同一日S T!你係今日收到email?咁我肯定fail 左啦....你18/9 幾點架?

引用:
原帖由 金銆 於 2020-10-6 10:43 PM 發表

終於比你等到喇恭喜你
太感動了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中貴重的寶寶 於 2020-10-6 10:57 PM 發表

恭喜你呀~你幾時st?
18/9

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中貴重的寶寶 於 2020-10-6 11:05 PM 發表

我記得啦 你都係同我同一日S T!你係今日收到email?咁我肯定fail 左啦....你18/9 幾點架?
睇多幾日。之前好多人都18收晒。我以為肥硬

回覆 引用 TOP

恭喜你呀!終於有好消息。
我22號面試,原本想請多點假去上面試堂。
但可能現職果份比唔到假我去上。

我想除了你提到的新聞和政府架構外,還會問最新的施政報告,
因為好似係10月14日出爐。

引用:
原帖由 kwoksai960 於 2020-10-7 12:50 AM 發表

因為好似係10月14日出爐。 ...
唔係掛。施政報告。。。

引用:
原帖由 kwoksai960 於 2020-10-7 12:50 AM 發表

因為好似係10月14日出爐。 ...
你面完試可唔可以俾少少心德我呀?係米上環?

引用:
原帖由 Connieeeeeee 於 2020-10-7 12:53 AM 發表

唔係掛。施政報告。。。
施政報告都係時事一部份。

引用:
原帖由 Connieeeeeee 於 2020-10-7 12:53 AM 發表

你面完試可唔可以俾少少心德我呀?係米上環?
都係上環,我重未探路。
如果我成功入職,唔怕分享,只怕我未經驗証的經驗變了山埃

引用:
原帖由 kwoksai960 於 2020-10-7 01:12 AM 發表

施政報告都係時事一部份。
我年紀好大。記性好差。我諗我只記得個大崗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwoksai960 於 2020-10-7 01:14 AM 發表

都係上環,我重未探路。
如果我成功入職,唔怕分享,只怕我未經驗証的經驗變了山埃
我應該喺上環站出。佢教喺E3出口。但個地圖好似好難行。又要搭電梯。又要上2條天橋

引用:
原帖由 Connieeeeeee 於 2020-10-7 01:34 AM 發表

我應該喺上環站出。佢教喺E3出口。但個地圖好似好難行。又要搭電梯。又要上2條天橋
如果搭巴士,就港澳碼頭站落(前提係你搭嘅巴士行西隧),行前啲就係

地鐵站出口都有個係港澳碼頭附近,上咗地面之後一樣行前啲就係(我試過in完搭地鐵落銅鑼灣😂)

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]