• 瀏覽: 7,090
  • 回覆: 34
引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-10-8 06:10 PM 發表

兩款我都有飲呀
反而我咁覺得
兩個牌子既Xo都好飲
Martell 既vsop辣,唔多好飲
Hennessy 既vsop 比martell vsop好好多,但淡啲

我感覺跟你剛剛相反,VSOP計我感覺Martell比Hennessy好(不止是今天,40年前已經是)
但每個人的喜好皆不同,所以我認為好的你未必認同
所以各大牌子各有支持者

熱賣及精選
引用:
原帖由 vicky-chan 於 2020-10-8 06:56 PM 發表

我感覺跟你剛剛相反,VSOP計我感覺Martell比Hennessy好(不止是今天,40年前已經是)
所以各大牌子各有支持者 ...

Xo 我鍾意馬爹利
Vsop 我鍾意軒尼詩
(如果只計呢兩個牌子)

引用:
原帖由 bbthesky 於 2020-10-8 06:54 PM 發表

對我口味黎講都係兩個牌子既VSOP我會選hennessy ,
hennessy VSOP的木味是非常好的果香也足相比hennessy XO進步太少,價錢貴多多,表現令我失望,
兩個牌子XO級的話一定選 martell XO或者藍帶 什至價錢平很多的HARDY XO都比 hennessy XO令我歡喜,不是說hennessy XO差,而是相比之下,有很多選擇 ,CP值係一個好大的因數~
但 ...
百貨應百客,岩呀

最緊要就係自己搵到啱自己嘅酒,咁樣先係享受

真係每個人口味唔同,
XO.VSOP我都覺得Martell比Hennessy好
唔知係咪口味變左,最初我唔太中意百事吉XO
但依家越飲越中意

今日梁振英揸 Fit 人四眼阿姐一見到我就黑起口面,佢話我喺佢度掃 L 晒佢 D 杯,跟住上網炒喎!  

嗱嗱嗱嗱,咪 L 屈 9 我呀,我買嚟係自家用同送禮勤架!  

Well,四眼阿姐你不如話我上網賣 $10 蚊隻,頂 9 你 $45 蚊隻!  

附件

20201001_160226.jpg(570.07 KB)

2020-10-19 07:47 PM

Screenshot_20201018-195318_Chrome.jpg(105.08 KB)

2020-10-19 07:49 PM

Screenshot_20201018-195324_Chrome.jpg(123.44 KB)

2020-10-19 07:47 PM

引用:
原帖由 (~^o^~) 於 2020-10-19 07:47 PM 發表

今日梁振英揸 Fit 人四眼阿姐一見到我就黑起口面,佢話我喺佢度掃 L 晒佢 D 杯,跟住上網炒喎!  
嗱嗱嗱嗱,咪 L 屈 9 我呀,我買嚟係自家用同送禮勤架!  

Well,四眼阿姐你不如話我上網賣 $10 蚊隻,頂 9 你 $45 蚊隻!   ...
Hennessey依隻杯飲威土忌同白蘭地啱唔啱?啱就買隻玩下

引用:
原帖由 kkwtommy 於 2020-10-19 08:30 PM 發表

Hennessey依隻杯飲威土忌同白蘭地啱唔啱?啱就買隻玩下
師兄你指 $10 蚊隻? 佢可以飲雞尾同威士忌!  

我扑果D就叉仔同威士忌都得!  

引用:
原帖由 (~^o^~) 於 2020-10-19 08:36 PM 發表

師兄你指 $10 蚊隻? 佢可以飲雞尾同威士忌!  

我扑果D就叉仔同威士忌都得!  
已經冇左$10個post,得$15

引用:
原帖由 kkwtommy 於 2020-10-19 08:45 PM 發表

已經冇左$10個post,得$15
師兄你扑咗 $15 蚊隻未?     (~^o^~)

引用:
原帖由 (~^o^~) 於 2020-10-24 02:04 AM 發表

師兄你扑咗 $15 蚊隻未?     (~^o^~)

https://www.luxurywatcher.com/uploads/article/2/9/29729/1599475391300.jpg

https://image2.thenewslens.com/2020/9/zlkgdvzbwbvq6q1hspmptsxb0e6f80.jpg ...
冇,已有一隻rock杯

引用:
原帖由 kkwtommy 於 2020-10-24 09:33 AM 發表

冇,已有一隻rock杯
邊款? 幾 $? 扑酒送? 有冇相睇吓?     (~^o^~)

引用:
原帖由 (~^o^~) 於 2020-10-31 05:06 AM 發表

邊款? 幾 $? 扑酒送? 有冇相睇吓?     (~^o^~)
不是,屋企有隻rock杯,廢事亂買野

引用:
原帖由 vicky-chan 於 2020-10-8 06:56 PM 發表

所以各大牌子各有支持者
V 姐,有冇用梗 e 隻 13 杯?     (~^o^~)

附件

Screenshot_20201006-214640_Chrome.jpg(139.4 KB)

2020-12-12 10:02 AM

Screenshot_20201006-214752_Chrome.jpg(136.17 KB)

2020-12-12 10:02 AM

引用:
原帖由 (~^o^~) 於 2020-12-12 10:02 AM 發表

V 姐,有冇用梗 e 隻 13 杯?     (~^o^~)
冇呀,呢隻13水晶杯好靚仔

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]