• 瀏覽: 38,372
  • 回覆: 169
  • 追帖: 24
引用:
原帖由 廚房失控的朋友 於 2020-11-25 03:56 PM 發表

你收到信了?
無喎, 我自己估.

引用:
原帖由 foggyfhk 於 2020-11-25 04:17 PM 發表

ching收到風嗎~~
無呀 睇返之後啲post 3月second in 5月尾出pffer

回覆 引用 TOP

公務員開始wfh 14日了。。。即是大家起碼等多兩星期

引用:
原帖由 foggyfhk 於 2020-11-30 04:28 PM 發表

公務員開始wfh 14日了。。。即是大家起碼等多兩星期
有 d 都分 a b team wfh, 唔知 lcsd 係點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zodiac10 於 2020-11-25 05:28 PM 發表

無喎, 我自己估.
師兄現職冇被call report,我估師兄應該好有把握先宣告自己死亡。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 廚房失控的朋友 於 2020-11-25 03:41 PM 發表

等result中

我之前second in時見到電話簿vacant的助理館長
現在有D都有人名lu
唔知係請左人定執緊位呢?
應該執位啫。不過據知出offer會先興趣call,若無call都係咁先。

引用:
原帖由 學員乙 於 2020-11-30 10:19 PM 發表

應該執位啫。不過據知出offer會先興趣call,若無call都係咁先。
已經打左興趣call嗎?

回覆 引用 TOP

在今年度的財政預算案中,我已指出政府開支將進入整固期,有必要先聚焦將資源用好。未來經常開支增加的力度,須更注意政府的長遠財政承擔能力,且須與收入的增長相適應。因此,在編製下年度預算之初,我們已指示各部門人手編制應維持「零增長」,在推出新的服務或優化現有服務時,各部門須先透過重整或重新調配原有資源來應對。

from波波

https://www.fso.gov.hk/chi/blog/blog20201206.htm

引用:
原帖由 zodiac10 於 2020-12-7 02:03 PM 發表

在今年度的財政預算案中,我已指出政府開支將進入整固期,有必要先聚焦將資源用好。未來經常開支增加的力度,須更注意政府的長遠財政承擔能力,且須與收入的增長相適應。因此,在編製下年度預算之初,我們已指示各部門人手編制應維持「零增長」,在推出新的服務或優化現有服務時,各部門須先透過重整或重新調配原有資源來應對。

from波波

https://www.fso.gov.hk/chi/blog/blog20201206.htm
呢個post係2019年 應該預左budget請人瓜

回覆 引用 TOP

早兩日打去招聘組,話仲未有消息,仲有話無論有冇offer都會直接寄信通知。請問仲有冇師兄師姐收到風呢?俾第四波咁搞一搞,都唔知月底前有冇消息,真係等到頸都長埋😣

引用:
原帖由 y1k430 於 2020-12-16 10:12 AM 發表

早兩日打去招聘組,話仲未有消息,仲有話無論有冇offer都會直接寄信通知。請問仲有冇師兄師姐收到風呢?俾第四波咁搞一搞,都唔知月底前有冇消息,真係等到頸都長埋😣
係囉,而家wfh都唔知到幾時不過招聘組電話仲有人聽都算係咁~
btw佢意思係而家連興趣call都唔會打?
直接寄offer letter/waiting list/regret letter嗎?

引用:
原帖由 foggyfhk 於 2020-12-16 11:14 AM 發表

係囉,而家wfh都唔知到幾時不過招聘組電話仲有人聽都算係咁~
btw佢意思係而家連興趣call都唔會打?
直接寄offer letter/waiting list/regret letter嗎?
係啊,佢話除非特殊情況之外都唔會打電話,不過唔知咩係特殊情況lol

引用:
原帖由 y1k430 於 2020-12-16 12:18 PM 發表

係啊,佢話除非特殊情況之外都唔會打電話,不過唔知咩係特殊情況lol
唔打興趣call已是特殊情況呢lol
謝謝ching分享
希望大家在聖誕節前都收到好消息啦

引用:
原帖由 foggyfhk 於 2020-12-16 12:27 PM 發表

唔打興趣call已是特殊情況呢lol
謝謝ching分享
希望大家在聖誕節前都收到好消息啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]