• 瀏覽: 6,503
  • 回覆: 48
引用:
原帖由 笑看人生2018 於 2020-10-13 08:43 PM 發表

豚王,一蘭D湯太濃,久不久食下還於以😋😋😋
一蘭,食過大阪的,啲麵爽到...我係日本可以食好多拉麵、烏東。

日式傳統拉麵對我們來講係好鹹,但想食佢麵上啲叉燒、炸蝦

熱賣及精選
引用:
原帖由 笑看人生2018 於 2020-10-13 08:47 PM 發表

小路拉麵都好食,要排隊後我又冇再去了😭
下環...未食過

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-10-13 08:47 PM 發表

一蘭,食過大阪的,啲麵爽到...我係日本可以食好多拉麵、烏東。

日式傳統拉麵對我們來講係好鹹,但想食佢麵上啲叉燒、炸蝦
黑桂華個柚子鹽拉麵D湯清淸地,吾會好咸😋😋😋

引用:
原帖由 笑看人生2018 於 2020-10-13 08:51 PM 發表

黑桂華個柚子鹽拉麵D湯清淸地,吾會好咸😋😋😋
你好似好回味

超鐘意食拉麵,一定會搵機會試下佢

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-10-13 08:12 PM 發表

玉子燒唔錯,氹仔食嘢貴,師兄平時氹仔食開邊度?
有時在亞蘇廚房,重慶格格,華星茶餐廳,翠華。都食過
又試過帝影樓

.真係名大於實,個招牌炒飯完全吾掂

睇相都好正!
記錄在案,澳門必食

師兄:救星兄話吾多掂喎,D相影出嚟真係好靚。

引用:
原帖由 香港邊緣的救星 於 2020-10-14 08:12 AM 發表

又試過帝影樓
華星茶餐廳係唔係真係好好食?有乜嘢推薦?

帝影樓未去過吖,好多年前食過新濠峰的日本餐,好貴但天婦羅好新鮮,所有料理都做得好正宗。

炒飯睇相真係....精緻呢?無乜蝦,收呢個價錢

引用:
原帖由 玉面飛龍麥基華 於 2020-10-14 01:28 PM 發表

睇相都好正!
記錄在案,澳門必食
係咪讚我?感謝!

引用:
原帖由 沉睡野生的羊羊 於 2020-10-14 05:33 AM 發表

超鐘意食拉麵,一定會搵機會試下佢
拉麵我覺得唔及小食正。
小食賣相真係好正宗。謝謝留言!

引用:
原帖由 香港邊緣的救星 於 2020-10-14 08:12 AM 發表

又試過帝影樓
唔記得講亞蘇廚房,以前筷子基有分店,專攻佢啲白魚蛋!!

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-10-14 11:05 PM 發表

華星茶餐廳係唔係真係好好食?有乜嘢推薦?

帝影樓未去過吖,好多年前食過新濠峰的日本餐,好貴但天婦羅好新鮮,所有料理都做得好正宗。

炒飯睇相真係....精緻呢?無乜蝦,收呢個價錢 ...
普通碟頭飯

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-10-15 12:35 AM 發表

唔記得講亞蘇廚房,以前筷子基有分店,專攻佢啲白魚蛋!!
個生牛肉河,夜晚宵夜好,開24小時

引用:
原帖由 香港邊緣的救星 於 2020-10-15 03:04 AM 發表

個生牛肉河,夜晚宵夜好,開24小時
我都中意食生牛肉粉!平時一星期食幾次。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]