• 瀏覽: 45,287
  • 回覆: 499
  • 追帖: 6
本主題由 miss5 於 2020-10-13 06:24 PM 移動
兩條老鬼,為左晚年貪圖逸樂,瞞住我女友走去做逆按揭,先斬後奏做完先話比我女友聽。我女友係獨生女,兩條老鬼香左之後正常間樓係會歸佢,而家佢咩希望都冇晒。

我向我女友獻計,叫佢呢段時間唔好再理2件老鬼,唔探佢地唔再同佢地飲茶食飯,等佢地好好反省下錢緊要d定親情重要d,睇下佢地識唔識得迷途知返。

熱賣及精選
業主做逆按揭, 有什麼問題? 

引用:
原帖由 SC364 於 2020-10-13 10:06 AM 發表

兩條老鬼,為左晚年貪圖逸樂,瞞住我女友走去做逆按揭,先斬後奏做完先話比我女友聽。我女友係獨生女,兩條老鬼香左之後正常間樓係會歸佢,而家佢咩希望都冇晒。

我向我女友獻計,叫佢呢段時間唔好再理2件老鬼,唔探佢地唔再同佢地飲茶食飯,等佢地好好反省下錢緊要d定親情重要d,睇下佢地識唔識得迷途知返。 ...
樓主似乎係貪圖女友父母層樓喎唔係做乜咁緊張

引用:
原帖由 SC364 於 2020-10-13 10:06 AM 發表

我向我女友獻計,叫佢呢段時間唔好再理2件老鬼,唔探佢地唔再同佢地飲茶食飯,等佢地好好反省下錢緊要d定親情重要d,睇下佢地識唔識得迷途知返。 ...
支持你女友唔好再理佢兩老,以免發生咩為間屋殺雙親既慘案

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛
個女以後還番按揭款就得!

又系呢d pk 帖。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
迷途知返應該係樓主

回覆 引用 TOP

比人呃左層樓無分別

無俾家用

回覆 引用 TOP

引用:

除咗同你講句抵撚死之外都冇了

引用:

自己賺番黎層層樓 自己使番 有乜問題?

如果兩個老人家無哂積蓄,而個女又無供養佢地,唔通要等餓死?樓主只係人地女兒既男朋友,用咩身份反對?

做完逆按揭,再立遺囑,死後全部遺產捐贈慈善機構

點解你可以咁廢既?

回覆 引用 TOP

唔怪之得d老一輩嘅睇唔起d後生。無錯,社會進步應該生活要同時間進步。但而家後生好多都係日日同其他人比較,但自己就坐係到無為自己奮鬥過,根本唔配有好生活。最大嘅成就就係等待兩老百年歸老既遺產

恭喜你

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]