• 瀏覽: 2,714
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
廚櫃師傅在每個吊櫃背板的上下方總共用了四粒綠色膠塞+螺絲固定在牆身,請問各位師兄覺得足夠嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 leihoho 於 2020-10-14 11:32 AM 發表

廚櫃師傅在每個吊櫃背板的上下方總共用了四粒綠色膠塞+螺絲固定在牆身,請問各位師兄覺得足夠嗎?
視乎個櫃幾大,不過只係用4粒甚至係綠塞真係驚,吊櫃用拉爆係基本造法。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事

回覆 引用 TOP

比較安全嘅安裝方法:

香港 1997 ~ 2007(特區十年史)

香港核心價值︰
炒賣、輸打贏要、憎人富貴厭人貧、事事諉過於人、自私、雙重標準

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leihoho 於 2020-10-14 11:32 AM 發表

視乎個櫃結構和用料..........不過我覺得好大伏味

回覆 引用 TOP

引用:

6粒2寸長或拉爆6粒、12寸16寸18寸出、越大越要多羅絲囉

無無聊聊又一天~

回覆 引用 TOP

唔該哂各位師兄
睇返D舊POST,爆炸螺絲要裝喺石屎牆(實心牆),唔可以裝係沙磚牆(空心牆),請問點樣先知幅牆係實心牆定係空心牆?
有冇人知道新十字型居屋中單位嗰廚房兩側究竟係實心牆定係空心牆?

引用:
原帖由 leihoho 於 2020-10-14 02:45 PM 發表

唔該哂各位師兄
睇返D舊POST,爆炸螺絲要裝喺石屎牆(實心牆),唔可以裝係沙磚牆(空心牆),請問點樣先知幅牆係實心牆定係空心牆?
有冇人知道新十字型居屋中單位嗰廚房兩側究竟係實心牆定係空心牆? ...
仲要睇埋櫃2側係咪拍住牆,係就會好好多,側面加螺絲係食力好多。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
櫃背板夠厚夠力嗎,加對九比架好D!

回覆 引用 TOP

就係側邊無貼牆,攪到有D擔心

正常拉爆,完全緊
膠塞,會鬆/會爛跌出黎
底加九臂架最安全

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leihoho 於 2020-10-14 02:45 PM 發表

唔該哂各位師兄
有冇人知道新十字型居屋中單位嗰廚房兩側究竟係實心牆定係空心牆? ...
哩個係居屋交樓標準?

回覆 引用 TOP

應該有吊頂,仲要睇吓你係咩木,同最重要你比幾多錢如果承仔係咁上下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leihoho 於 2020-10-14 03:04 PM 發表

就係側邊無貼牆,攪到有D擔心
我廁所薄薄鏡櫃都用咗4粒平爆。。

回覆 引用 TOP

可能背脊後邊有膠水黐實呢。

回覆 引用 TOP

用hilti 拉爆安全d...

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]