• 瀏覽: 7,264
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
欠幾條電話數到期未供,想死。

引用:
原帖由 山下來了表哥 於 2020-10-14 06:56 PM 發表

電話數利息有幾高啊?麻煩樓主分享一下,借幾多,實收幾多,分幾期還,每期幾錢?

引用:
原帖由 Mario950302 於 2020-10-14 07:06 PM 發表

電話數利息有幾高啊?麻煩樓主分享一下,借幾多,實收幾多,分幾期還,每期幾錢?
如借5000 實收3500,每7 日500 元息,清數要5500, 即是本金加1 期

引用:
原帖由 山下來了表哥 於 2020-10-14 06:56 PM 發表

到期冇供好大劑喎,有冇對策???

引用:
原帖由 hk1352874 於 2020-10-14 07:32 PM 發表

到期冇供好大劑喎,有冇對策???
冇呀,又問唔到人借住嚟頂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山下來了表哥 於 2020-10-14 07:10 PM 發表

如借5000 實收3500,每7 日500 元息,清數要5500, 即是本金加1 期息
每7 日500 元息, 即一年後清要還500x51+5500=$31000
對比你實收3500,即係8.86倍,年息786%以上
不如分享吓點解當時咁笨實咁都肯落搭或者個過程係點半推半就去借?

仲有一樣,就算咁好彩有錢還到,幾個月後都會無啦啦有人話你幾個月前有條數未還。睇返以前嘅帖就知。

引用:
原帖由 hoyh 於 2020-10-14 07:49 PM 發表

每7 日500 元息, 即一年後清要還500x51+5500=$31000
對比你實收3500,即係8.86倍,年息786%以上
不如分享吓點解當時咁笨實咁都肯落搭或者個過程係點半推半就去借?

仲有一樣,就算咁好彩有錢還到,幾個月後都會無啦啦有人話你幾個月前有條數未還。睇返以前嘅帖就知。 ...
有時等錢使都冇

引用:
原帖由 山下來了表哥 於 2020-10-14 07:50 PM 發表

有時等錢使都冇計
明白,借得電話數都山窮水盡架啦,不過唔怕,佢地本身都係唔合法。

記住:天無絕人之路。

引用:
原帖由 發達了 於 2020-10-14 08:10 PM 發表

明白,借得電話數都山窮水盡架啦,不過唔怕,佢地本身都係唔合法。

記住:天無絕人之路。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山下來了表哥 於 2020-10-14 07:10 PM 發表

如借5000 實收3500,每7 日500 元息,清數要5500, 即是本金加1 期息
到手3500 姐係如果7日內還 就還:5500  利息2000

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 商界野性的駱駝 於 2020-10-14 10:28 PM 發表

唉,無辦法。

引用:
原帖由 山下來了表哥 於 2020-10-14 11:00 PM 發表

唉,無辦法。
有野做就去做,肚餓就揾野食,眼訓就去訓,悶就上網睇野,想來想去令自己心煩,做人好簡單。

回覆 引用 TOP

我之前就係比 d 電話數搞到好大鑊,最後終於搞返掂囇。真係千祈唔好借電話數,還極都還唔完架

回覆 引用 TOP

電話吸血吸得好西利,唔好掂,之前借過3000蚊還一年還左幾萬蚊先清曬

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]