• 瀏覽: 9,874
  • 回覆: 66
  • 追帖: 6
豐澤買咗兩個電器,一部冷氣機一部熱水爐,

師傅安裝冷氣機,要求安裝氣機承托底盤,我哋覺得冇需要,之後師父就發脾氣搬運冷氣機安裝,跟住安裝熱水爐,發現出水唔夠,就係咁話水壓不夠,唔係佢安裝嘅問題,叫我哋自己加大水壓,跟住佢就走喇,我仲畀佢收走,仲畀佢拎走冷氣機同熱水爐及另外畀咗小費共200蚊佢,叫我哋開番大個水喉

我跟住吩咐再去將個水喉領大咗,結果導致水閘掣壞咗,跟住唯有自己搵師傅上嚟整,返咗幾百蚊換咗個閘掣,維修師傅話根本唔關嗰個水壓問題,因為之前已經用緊,而其他地方出水正常,不關水壓問題

結果導致水喉滲水,最後打去豐澤,派了原廠師傅,為什麼有問題,師傅發現只係安裝師傅沒有把緩衝水壓阻擋器拿走,那走咗就冇事,這個緩衝器是低層樓宇因為水壓過強而用的,是非常基本常識,但係我係住喺十幾樓,根本無需要用這個,這個是基本常識,浪費了我時間叫師傅整水閘.整壞了個水閘,而家水閘掣喉管仲有少少漏水,

打豐澤投訴,豐澤回覆話師傅話係原裝廠貨物品不敢拆走,簡直欺騙顧客,可恥!而家我仲要處理過漏水問題,不知所謂!

附件

121676612_156669359439514_1798241683998419603_o.jpg(5.69 KB)

2020-10-15 04:12 PM

熱賣及精選
慳水裝置

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

真是差

回覆 引用 TOP

豐澤外判裝冷氣機D師傅好出名架

豐澤電器上門按裝冷氣機員工確寶有些問題,幾年前我都遇見過,買了該店2部冷氣機上門按裝,來了三個師付,一定要拆去原來完好的框架及遮雨棚,另要加錢裝上橡膠皮,在我堅持下,悻悻然求其將冷氣上到位即走,,,,這種工作及服務態度之差,豐澤公司真是要好好重新培訓才好,

回覆 引用 TOP

好耐以前試過,師傅安裝冷氣機,部機嘅角度向前傾斜,導致機內積水,1年玩完

回覆 引用 TOP

我經常同人講,裝修/安裝/維修🧰一定要用心做,因為做得唔好人哋要好煩緊執手尾,可惜既係大部分人都係自私同懶。

回覆 引用 TOP

中過啦,裝時加呢樣加果樣,態度又差

回覆 引用 TOP

長和系既野,有邊樣係好嫁

引用:
原帖由 mobilephone1 於 2020-10-15 04:12 PM 發表

豐澤買咗兩個電器,一部冷氣機一部熱水爐,

師傅安裝冷氣機,要求安裝氣機承托底盤,我哋覺得冇需要,之後師父就發脾氣搬運冷氣機安裝,跟住安裝熱水爐,發現出水唔夠,就係咁話水壓不夠,唔係佢安裝嘅問題,叫我哋自己加大水壓,跟住佢就走喇,我仲畀佢收走,仲畀佢拎走冷氣機同熱水爐及另外畀咗小費共200蚊佢,叫我哋開番大個水喉

我跟住吩咐再去將個水喉領大咗,結果導致水閘掣壞咗,跟住唯有自己搵師傅上嚟整 ...
原來有呢粒野,長知識了 thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fanhead 於 2020-10-15 04:40 PM 發表

豐澤外判裝冷氣機D師傅好出名架
其他刀糸咁
睇彩數

下 咁投訴完比個回覆你就不了了之?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 victorkc 於 2020-10-15 05:48 PM 發表

長和系既野,有邊樣係好嫁
good point,  正解

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 estateman 於 2020-10-15 06:01 PM 發表

其他刀糸咁
睇彩數
豐澤特別差,安分體唔跟收費表報價,問番門市佢話師傅收幾多唔關門市事,比咗錢急停掣,因為其中有部機有事叫代理維修,發現個急停掣裝假狗,差D電死人

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]