• 瀏覽: 3,653
  • 回覆: 47
  • 追帖: 1
我認為其中一條係264M,取消後搞到青衣冇直車往返元朗大馬路(鳳翔路以西),天水圍東亦冇咗九巴唯一往返元朗市嘅流水服務。重要係:新開嘅68E根本唔多客,唔見得賺多過264M。

歡迎討論。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Kepler-452b 於 2020-10-15 04:34 PM 發表

我認為其中一條係264M,取消後搞到青衣冇直車往返元朗大馬路(鳳翔路以西),天水圍東亦冇咗九巴唯一往返元朗市嘅流水服務。重要係:新開嘅68E根本唔多客,唔見得賺多過264M。

歡迎討論。 ...
以前筲總年代條龍係長過宜家既606X
即使改左上耀東都仲有好多人搭佢往返柴斜同耀興道一帶
後來飛起左柴斜玩無限循環導致冇客而取消

宜家得過海線606做到呢班客
貴之餘早繁同夜晚八點後都冇車

引用:
原帖由 Kepler-452b 於 2020-10-15 04:34 PM 發表

歡迎討論。 ...
但係68E可以做到既優勢就係
(路程短/回車快).

反觀264M就真係(路程長/回車慢)
之餘,兼且,264M仲要一程車唔多客
既時候,分分鐘賺埋都會(晒油錢)呀!

由HKBDB,直到現在既香港討論區,已經做o左(二十年)左右既巴士迷!!
新巴84m,374,399,309四者未分高下

98年接手初期,新巴做84m有聲有色,甚至成功吸引小巴客源。

374/399:雖然整合後設有轉乘優惠,但泳灘開放嘅話泳季73開15分鐘1班都供不應求,有假日線疏導無妨。

309:理由與374/399類似。石澳總站候車人數可達200人,當中不乏筲箕灣轉車客。

城巴主義好
最愛饒慧珊
最愛ZF Citylight 巴士,不論任何車型或長度
載通嘅態度同食神嘅唐朝飲食無分別

你搭過上繁機場開出頂閘嘅E線未?我搭過,我真係搭過!A33全日後縮減班次嘅E33係全機場唯一一條上繁機場開出會頂閘嘅E線!唔信自已試!

回覆 引用 TOP

M47
強逼域多利道乘客落堅尼地城轉鐵

九巴 86X 未必需要取消,深水埗返馬鞍山仍然有吸引力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GT0256 於 2020-10-15 04:39 PM 發表

以前筲總年代條龍係長過宜家既606X
即使改左上耀東都仲有好多人搭佢往返柴斜同耀興道一帶
後來飛起左柴斜玩無限循環導致冇客而取消

宜家得過海線606做到呢班客
貴之餘早繁同夜晚八點後都冇車 ...
依家都好少見有人由耀東搭 606 去小西灣方向
可能大部份都落山轉車

引用:
原帖由 Winter2020 於 2020-10-15 08:12 PM 發表

依家都好少見有人由耀東搭 606 去小西灣方向
可能大部份都落山轉車
或者係606太難等
琴晚六點幾九巴尾轉既尾車係彩雲用左一粒鐘都未到牛頭角
之後同後面兩班城巴由20同40分鐘差距變1同3分鐘差距
原本藍灣尾班車開八點正
但架車八點鐘仲係鰂魚涌去緊藍灣

引用:
原帖由 3ASV211 於 2020-10-15 19:58 發表

M47
強逼域多利道乘客落堅尼地城轉鐵
絕對同意!

完全不便人民!

用毒果淫gay 愚蠢由此起
睇毒果淫報 只會變死佬
睇99妖視 只會變弱智
汽車渣笨田 道德觀不見

進入2021東京奧運年
轉用samsung galaxy
睇on.cc / TVB
渣豐田 toyota / 凌志 Lexus 重過新生!
引用:
原帖由 yariscross 於 2020-10-15 09:17 PM 發表

絕對同意!

完全不便人民!
運吉要求,城巴已補飛免費轉1/5b/10

城巴主義好
最愛饒慧珊
最愛ZF Citylight 巴士,不論任何車型或長度
載通嘅態度同食神嘅唐朝飲食無分別

你搭過上繁機場開出頂閘嘅E線未?我搭過,我真係搭過!A33全日後縮減班次嘅E33係全機場唯一一條上繁機場開出會頂閘嘅E線!唔信自已試!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GT0256 於 2020-10-15 08:21 PM 發表

或者係606太難等
琴晚六點幾九巴尾轉既尾車係彩雲用左一粒鐘都未到牛頭角
之後同後面兩班城巴由20同40分鐘差距變1同3分鐘差距
原本藍灣尾班車開八點正
但架車八點鐘仲係鰂魚涌去緊藍灣 ...
其實 606 是否應該延長尾車
沿線咁多商業/消閒地區,八點就尾車都幾早

691 同 693,將澳快線

引用:
原帖由 Winter2020 於 2020-10-15 10:20 PM 發表

其實 606 是否應該延長尾車
沿線咁多商業/消閒地區,八點就尾車都幾早
606無需要
但606X就真係要延長服務時間
下繁得兩班太少
頭車6:20pm太晏
尾車6:32pm太早

之前有人話提議608夜晚行觀塘道
就將西灣河,太古,鰂魚涌客交俾608

引用:
原帖由 LEMON3 於 2020-10-15 04:45 PM 發表

但係68E可以做到既優勢就係
(路程短/回車快).

反觀264M就真係(路程長/回車慢)
之餘,兼且,264M仲要一程車唔多客
既時候,分分鐘賺埋都會(晒油錢)呀!
264M可以縮短/拉直天水圍走線。

引用:
原帖由 S.K 於 2020-10-15 10:24 PM 發表

691 同 693,將澳快線
取消得啱。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]