• 瀏覽: 14,914
  • 回覆: 127
  • 追帖: 3
觀塘真係敢認第二無人敢認第一
烏煙瘴氣, 迫到隻狗咁
放工個巴士站迫到打左幾十個蛇餅
附近環境又差, 個個焗到身水身汗咁
返工放工塞車塞到hihi, 尤其係條龍翔道
住遠少少每日來回3-4小時不是夢

熱賣及精選
將軍澳工業村最入,近金門個堆,如果冇shuttle冇canteen的公司,得巴士,班次勁疏, 附近冇餐廳,臭,便利店,士多都冇一間,水都冇得買

引用:
原帖由 星星同學會 於 2020-10-15 08:33 PM 發表

烏煙瘴氣, 迫到隻狗咁
住遠少少每日來回3-4小時不是夢 ...
特別系駱駝七…食完飯都唔知點返上樓!

牛頭角海濱道嗰邊真係乜都無
食完飯想搵啲嘢行吓都無...

引用:
原帖由 michealp 於 2020-10-15 09:01 PM 發表

將軍澳工業村最入,近金門個堆,如果冇shuttle冇canteen的公司,得巴士,班次勁疏, 附近冇餐廳,臭
真心認同⋯

回覆 引用 TOP

我之前返嘅青衣工業區(青衣翠怡花園再行入去),搭巴士去到青衣碼頭總站,要再行入去,每日由馬鞍山來回青衣工業區,每日都要3個多小時
個度是冇咩好野食,得街邊大排檔,環境差之餘,啲野又難食,要去到青衣翠怡花園/青衣碼頭一帶先至有野好食

回覆 引用 TOP

咁3-4號碼頭仲pk

回覆 引用 TOP

黃竹坑 

回覆 引用 TOP

龍鼓灘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 福建一幫 於 2020-10-15 09:06 PM 發表

特別系駱駝七…食完飯都唔知點返上樓!
起碼有得行樓梯
我响宏利做,後梯封哂,食飯時間要起碼等15分鐘先落到地下

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?
呢個topic之前已經有人開過,連報紙同tbb都有報導過。
觀塘一定係首幾位

回覆 引用 TOP

九龍灣都係鬼地方,人多車多,地鐵站過去,行又唔係,搭車又唔係,食飯又貴。
返工得德福條天橋,迫都迫死。

引用:
原帖由 michealp 於 2020-10-15 09:01 PM 發表

將軍澳工業村最入,近金門個堆,如果冇shuttle冇canteen的公司,得巴士,班次勁疏, 附近冇餐廳,臭,便利店,士多都冇一間,水都冇得買
Agree x 2
在下以前將軍澳工業村(消防局左右)返左2年,
冇餐廳,臭,便利店,士多都冇一間,

試過公司唔記得叫蒸餾水,
Pantry冇水煲水都冇得飲全日,
平日只可叫多賣或帶飯。
CLS........

引用:
原帖由 星星同學會 於 2020-10-15 08:33 PM 發表

烏煙瘴氣, 迫到隻狗咁
住遠少少每日來回3-4小時不是夢 ...
羅湖情較所

回覆 引用 TOP

葵涌貨櫃碼頭,中還/cosco,  去轉單。就算俾普通市區人工double, 打死都唔去。仆佢街,貨櫃車出出入入,唔俾車死都驚嚇死。如冇得撈,情願返大陸耕田

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]