• 瀏覽: 1,310
  • 回覆: 8
前晚睇緊客廳部L豬電視,貪方便用個手機個WEBOS APP嚟控制,

唔多覺有問題。

昨晚返用實體遙控開機無事,想轉台點知實體遙控襟極個電視都無反應,

用返個手機APP 又用到喎。

跟著手多試下RESET 個部電視(返回原廠設定),點知唔試由自可試咗仲大鑊。

實體遙控同手機APP 都無晒反應,部機得一個開關掣,沒有其他掣。

部機一直停留係開始頁面,襟乜掣都無反應喎。

我足足開關十幾廿次,之後神奇地個實體遙控又用得返喎。

咁我當然即刻SET返晒D嘢啦,又正常用得喎。

真係唔明點解會咁?

我已後都唔敢用手機APP 遙控部機了。

原來手機app開有影響?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 freemond 於 2020-10-15 11:24 PM 發表

前晚睇緊客廳部L豬電視,貪方便用個手機個WEBOS APP嚟控制,

唔多覺有問題。

昨晚返用實體遙控開機無事,想轉台點知實體遙控襟極個電視都無反應,

跟著手多試下RESET 個部電視(返回原廠設定),點知唔試由自可試咗仲大鑊。

實體遙控同手機APP 都無晒反應,部機得一個開關掣,沒有其他掣。

部機一直停留係開 ...
我早兩個月玩都係咁,電視熄完幾秒,會自己開返,熄幾次都係咁

引用:
原帖由 thunderpig 於 2020-10-16 01:45 AM 發表

我早兩個月玩都係咁,電視熄完幾秒,會自己開返,熄幾次都係咁
幾驚一係叫代理嚟整就千幾,

換新又幾千銀。

引用:
原帖由 freemond 於 2020-10-16 01:54 AM 發表

幾驚一係叫代理嚟整就千幾,

換新又幾千銀。
其實5關事,系個搖控5夠電

引用:
原帖由 武涼深 於 2020-10-16 03:43 AM 發表

其實5關事,系個搖控5夠電
換埋電試都係咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 freemond 於 2020-10-15 11:24 PM 發表

唔多覺有問題。

部機一直停留係開 ...
我兩部電視 Smsung / Tcl 都有用 APP ,但未試過樓主咁

回覆 引用 TOP

我用 apple tv ,用 remote ,用手機 apps ,咁多年一直好順。

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-10-16 11:31 PM 發表

我用 apple tv ,用 remote ,用手機 apps ,咁多年一直好順。
me too .....

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]